Caesarsallad på rester av Culinary Misfits

Caesarsallad på rester av Culinary Misfits

Caesarsallad på rester
av Culinary Misfits

Ingredienser

3 gårdagsfrallor eller torrt bröd, 2 rödbetor, en liten lök, vitlök, ingefära, färsk rosmarin, salt och peppar, 5 msk olivolja, 4 msk äppeljuice, 2 msk tahinipasta, fetaost (smulad), 2–3 nävar färska grönsaker.

Gör så här


1.
Skär bröd i centimeterstora kuber. Om brödet inte redan är torrt, kan det torkas i ugnen.

2. Ta bort roten från rödbetan, skala den och skär den i småbitar.

3. Värm ugnen till 200 °C och sätt in hälften av rödbetorna tillsammans med skivad lök, riven vitlök och ingefära, 2 finhackade kvistar rosmarin och ringla över lite olivolja. Ugnstek detta i cirka 15 minuter.

4. Dressing: mixa den andra hälften av rödbetorna, resten av olivoljan, äppeljuice och tahini.

5. Blanda de ugnsrostade grönsakerna och dressingen i en skål och låt det stå några minuter. Smaka av och tillsätt salt, peppar och citronsaft.

6. Lägg upp grönsakerna och de ugnsrostade grönsakerna på ett serveringsfat och smula över lite fetaost.

Culinary Misfits

Culinary Misfits är en duo som grundades 2012 av formgivarna Lea Brumsack och Tanja Krakowski. De tycker att det är fel att mycket frukt och grönsaker kastas bort på grund av att de inte ryms inom ramen för utseendemässiga standarder. Culinary Misfits beslutade sig för att uppvärdera skönheten i naturens mångfald.

  • Pacific Perception caesarsallad

    av Catalina Vélez

  • Caesarsallad med lufttorkat kött

    av Ludwig Maurer

  • En smakrik sallad

    av Mark Schatzker