Upptäck

Ångugnar

Varför välja en ångugn?

En ångugn gör allt din nuvarande ugn gör, men hjälper dig också att ta din matlagning till en högre nivå. I en vanlig ugn omges maten av torr värme. Ångugnar adderar ånga till processen och den extra fuktigheten förbättrar smak, konsistens och färg samtidigt som du får en härligt krispig yta. Låter det för bra att vara sant om vi säger att varje måltid blir ett mästerverk?

Behärska olika matlagningsmetoder

Matlagning vid låg temperatur är ditt hemliga vapen när du lagar mat som får det att vattnas i munnen. Mästerkocken och Tasteology-experten Catalina Vélez förklarar hur man kombinerar värme och ånga vid matlagning i låg temperatur för att bevara underbara smaker och aromer, saftighet och nyttiga näringsämnen. Resultatet blir rätter som smälter i munnen.

Vetenskapen bakom bättre bakning

Bakning är både en konst och en vetenskap. För att skapa ett mästerverk är ånga lika viktigt som bakpenseln. Med en knapptryckning på multifunktionsugnen med PlusSteam tillför du exakt rätt mängd ånga till gräddningen. På så sätt jäser degen mer och snabbare samtidigt som ytan blir härligt knaprig.

Tre steg till bättre bakning med PlusSteam

Häll vatten i multifunktionsångugnen PlusSteam
1
Steg 1

Häll 100 ml vatten i ugnsutrymmets botten.

Ångknappen på multifunktionsångugnen PlusSteam
2
Steg 2

Välj PlusSteam-programmet och tryck på PlusSteam-knappen.

Baka i multifunktionsångugnen PlusSteam
3
Steg 3

Låt ugnen värmas upp i 5 minuter innan du ställer in dina mästerliga bakverk. Baka och njut av resultatet.

Lägg till ånga till laxen

Glöm grytan och använd ånga istället. När du lagar lax i en ProCombi®-ångugn håller den skonsamma ångan den underbart mör och förhindrar att den torkar ut. Resultat syns direkt. Ångan hjälper till att bevara livsmedlens naturliga färg. Lax med den rätt ljusrosa färgen är precis lika god som den ser ut att vara.

Varför använda sous vide?

I våra ProCombi® Plus-ugnar med sous vide kan du uppnå resultat som är omöjliga i en vanlig ugn. Vakuumförseglade påsar bromsar upp oxidationen, vilket bevarar smak, samtidigt som temperaturen hålls exakt. Denna precision bevarar aromer som får det att vattnas i munnen och resultatet kan upprepas gång efter gång. Sous vide må vara en avancerad teknik, men AEG gör den enkel att använda.

Vårt sortiment av ångugnar

ThermicSteam-ugnar

Baka bröd som blir extra lätt och luftigt med knaprig skorpa. Den här ugnen är en bagares dröm och även perfekt för saftiga, gyllenbruna stekar.

ProCombi®-ugnar

Samma möjligheter som med ThermicSteam-ugnen, plus att fisk-, gryn- och grönsaksrätter kommer till sin rätt med fylliga smaker.

ProCombi® Plus-ugnar

Vår mest exklusiva och avancerade ugn klarar allt som dess föregångare kan och mer därtill. Eller vad sägs om sous vide-funktionen som gör det lättare att få till perfekta kött-, fisk- och grönsaksrätter?

Fler fördelar med ånga

Färgsprakande grillad röd paprika, squash och aubergine med örter

Ånga förbättrar alla rätter

Oavsett vad du tänker laga finns ett ångprogram som sätter pricken över i:et. Låg ånga för möra stekar och läckra bakverk, medelhög ånga får rester att bli som nytillagade och full ånga lockar fram smaken i fisk, grönsaker och gryn som ris och cous-cous.

En jämnt gräddad chokladtårta

Låt inte matlagningen bli en gissningslek

ProCombi® Plus har allt du behöver för underbara måltider varje gång. En enkel inställning reglerar luftfuktigheten exakt under tillagning, medan luftcirkulationssystemet ThermiC° fördelar värmen jämnt. Varmluft eller ånga spelar ingen roll – resultatet blir alltid utsökt.

Den rena insidan av en AEG-ångugn

Smidig matlagning, smidig rengöring

I våra ugnar går matlagning med ånga som en barnlek och när du är klar går även rengöringen som en dans. Ångrengöringsprogrammet gör det lätt att få bort ingrodda matrester, medan pyrolysrengöringen bränner av matrester så att en fin aska bildas som du enkelt torkar bort. Du kan fokusera på matlagningen utan att vara orolig för grovgörat.

MaxiKlasse-bakplåt med non stick-beläggning

Baka som en riktig konditor

Den perforerade MaxiKlasse-bakplåten fördelar värmen jämnt så att bakverken får en knaprig skorpa och samtidigt blir härligt luftiga inuti. Den stora bakytan med non stick-beläggning gör att du kan baka precis vad du vill, allt från småkakor och frasiga smördegspajer till härligt gyllenbruna baguetter och lantbrödslimpor med krispig yta.