Använd ugnens grillfunktion

En av de mest minst använda funktionerna på en ugn är grillinställningen. Visste du att din ugn kan användas som en provisorisk grill?

Vem älskar inte en god BBQ?

Det finns något särskilt med att laga mat över en öppen eld. Känslan, ljudet, doften...

Men ibland har naturen andra planer

Vinter, regn, hagel eller bara riktigt kallt. Du kan inte alltid grilla utomhus. 

Ta det lugnt

Genom att använda grillfunktionen i din ugn kan du faktiskt grilla inomhus – året om.

Så använder du grillfunktionen i din ugn

Har du någonsin använt grillfunktionen i din ugn? Tänk på det som en upp och nervänd grill. Istället för att värmen kommer underifrån så kommer den ovanifrån. Du får inte den rökiga smaken, men du får en perfekt yta. Snabbgrillade recept passar utmärkt i ugnen. De flesta ugnar stänger av grillen när rätt temperatur har nåtts så för att låta grillen fortsätta, öppna ugnens lucka något. Kolla till maten ofta så den inte blir bränd. 

Servera med salt

Servera med salt

AEG:s saltblock av rosa bergsalt från Himalaya ger dig en naturlig plattform för kryddning och servering av hälsosam mat. Lägg det i kylen, frysen eller i ugnen eller på spisen.

Grilla på din häll

Förvandla din häll till en provisorisk grill!

Använd gärna en gjutgjärnspanna då den håller värmen bra och ger dig de eftertraktade grillränderna. Placera stekpannan på kokplattan och värm den tills den är riktigt varm, sänk sedan värmen till medium och håll den där under hela processen. Om stekpannan börjar ryka är den för varm. 

För bästa resultat – klappa maten torr och pensla den lätt med olivolja innan du lägger den i stekpannan. Vänd inte på maten för tidigt – låt den ligga i minst 3–4 minuter så att den får stekyta.

Grillväder året runt!

Grillväder året runt!

Gör din häll till en grill på ett ögonblick och få perfekt grillsmak året runt med Plancha Grill. 

Se även

  • MINSKA MATSVINNET
    en tallrik med sallad
  • SÅ HÅLLS GRÖNSAKER FRÄSCHA LÄNGRE
    grönsakslåda
  • RECEPT
    man skalar potatis