Diskmaskinen startar inte, ingen lampa lyser på kontrollpanelen

Senast uppdaterad 2024-04-19 09:17

Problem

  • Diskmaskinen startar inte, ingen lampa lyser på kontrollpanelen

Gäller för

  • Integrerad diskmaskin
  • Fristående diskmaskin

Lösning

Om apparaten inte slås på och det inte finns några lampor på kontrollpanelen indikerar det vanligtvis ett problem med strömförsörjningen.

1. Det första du ska försöka är att stänga av apparaten vid väggbrytaren och lämna apparaten avstängd i en minut och sedan slå på apparaten igen. Detta orsakar en manuell återställning av apparaten. Om detta inte har löst problemet, titta igenom och försök med stegen nedan.

2. Kontrollera strömförsörjningen till apparaten:

  • Om diskmaskinen är ansluten till ett eluttag kontrollera detta genom att använda en annan elektrisk apparat, t.ex. en lampa.
  • Om en annan enhet inte fungerar skulle detta tyda på att det finns ett problem med den elektriska anslutningen. En nätsäkring kan ha löst ut så detta är värt att kontrollera. Om detta inte har löst problemet, föreslår vi att du kontaktar en lokal elektriker för att rätta till den elektriska anslutningen.

3. Om du har kontrollerat strömförsörjningen till apparaten, skulle det tyda på ett problem med själva apparaten.

Tyvärr finns det inte mycket som vi kan be dig kontrollera i apparaten så vi rekommenderar ett besök av en auktoriserad servicetekniker för att diagnostisera och åtgärda felet.


Om du tyckte att följande information var användbar, vänligen ge oss en tumme upp nedan. Om denna information inte löste din fråga är all konstruktiv feedback välkomna.

Hitta din bruksanvisning
Hitta din bruksanvisning

Lös problem och hitta instruktioner samt annan dokumentation till din produkt.

Beställ reparation
Beställ reparation

Är din produkt i behov av reparation? Vi hjälper dig gärna. Alla våra tekniker är certifierade och vi använder oss endast av originalreservdelar. På många orter erbjuder vi reparation till fast pris.

Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från AEG och få det levererat med post snabbt och billigt.