Vad är den optimala temperaturen i kylen / frysen?

Senast uppdaterad 2023-12-05 14:54

Problem

  • Vad är den optimala temperaturen i kylen / frysen?

Gäller för

  • Kylskåp
  • Kyl/frys
  • Frysskåp

Lösning

Du bör hålla din kylskåpstemperatur inställd på 4°C och din frystemperatur inställd på -18°C. Det kan förlänga livslängden på din mat och hjälpa till att minska avfallet, vilket är mer hållbart.

Du kan kontrollera temperaturen i ditt kylskåp genom att placera en termometer i ett glas vatten som har stått i kylskåpet i några timmar.

Höj temperaturen något under sommarsäsongen.

Den optimala omgivande temperaturen för produkten bör vara 20-25°C.

Det högsta numret på en vridknapp kommer vara den kallaste temperaturen i kylskåpet, 0 kommer stänga av kylskåpet och 6 kommer vara den kallaste.

Vänligen se nedan video om hur du ställer in temperaturen i ditt kylskåp på kylskåp med LED, vridknapp och touchskärm. Du kan hitta mer specifik information i din bruksanvisning, som finns i länken på höger sida av denna sida.Tips för att spara energi hemma när du använder kylskåp och frys

Med stigande energipriser är det nu ett bra tillfälle att ompröva hur du använder apparaterna i ditt hem för att spara energi och pengar. Förutom att hjälpa din hushållsbudget kommer det även att gynna planeten genom att minska koldioxidutsläppen. Här är några användbara tips om hur du minskar energiförbrukningen när du använder ditt kylskåp och din frys.

  • Håll dig till de rekommenderade temperaturerna. 4 grader för kylskåpet och -18 grader för frysen. Detta säkerställer en idealisk balans mellan att hålla maten fräsch och använda minimal mängd energi.
  • Undvik att lägga varm mat i kylskåpet. Detta får kylskåpet att arbeta hårdare för att kyla ner och ökar energiförbrukningen.
  • Ha inte dörren öppen för länge. Detta gör att temperaturen ökar och ökar energiförbrukningen.


Se andra användbara tips för att spara energi och pengar.

Effektiva energispartips för ditt hem för att sänka dina energikostnader

Hitta din bruksanvisning
Hitta din bruksanvisning

Lös problem och hitta instruktioner samt annan dokumentation till din produkt.

Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från AEG och få det levererat med post snabbt och billigt.