BÖRJA MED ZONLÖS INDUKTION

Senast uppdaterad 2021-09-28 16:13

Att komma igång med din AEG TotalFlex zonlösa induktionshäll är lika enkelt som hällen är att sköta. Nedan följer några av de viktigaste funktionerna och deras funktioner. Du hittar också städtips och hur du kan uppnå större hållbarhet och energieffektivitet i ditt kök medan du lagar mat.

TOTALFLEX

TotalFlex är lyhörd för beröring och erbjuder obegränsad flexibilitet, full kontroll och en flytande matlagningsupplevelse på din zonlösa induktionshäll. När den väl är påslagen kan du placera kastruller var som helst på ytan, och den kommer att svara på din minsta rörelse. Oavsett storlek på din gryta eller panna - från stor paella till en avlång fiskgryta - finns det en bekväm plats för den på hällen utan att störa tillagningsprocessen.


ACTIVETOUCH

De bästa induktionshällarna är intuitiva. Du slår helt enkelt på din spis och ställer en kastrull där du vill ha den, så tänds hällen automatiskt och visar vilka kokzoner som används. När du väl har valt kommer du att se temperaturen och effektnivåerna i rött, och resten förblir vita. Bakgrundsbelysta LED-lampor indikerar var kokkärlet är placerat, vilket ger fullständig kontroll och flexibilitet när du lagar mat.


BRIDGEFUNKTION

Med Bridge-funktionen kan du kombinera två kokzoner till en stor kokzon. Perfekt för planchas eller rektangulära stekpannor. När du placerar en metallpanna eller -gryta på glasinduktionshällen upptäcker hällen att kastrullen täcker två värmezoner. Bridgeikonen visas automatiskt. Knacka på den en gång för att kombinera värmezonerna så kan du sedan använda en kontroller för att justera effektnivå och tid.

Om bryggikonen av någon anledning inte visas väljer du tillagningsläget manuellt. Dessa lägen inkluderar: Center, Vertikal, Horisontell och Standard kokzon. Kokzonens indikatorer ändras automatiskt för att visa de möjliga kombinationerna, oavsett formen på formen.

Oavsett tillagningskonfiguration eller effektnivåer är det viktigt att du inte täcker användargränssnittet med heta köksredskap.

HÅLLBARHETSTIPS

Du kan ta flera steg med din zonlösa induktionshäll för att uppnå större hållbarhet under tillagningsprocessen. Med den smarta och effektiva funktionen Eco Timer kan din spis stängas av tidigt men fortsätta matlagningen med hjälp av restvärme. Den säkerställer att din maträtt är korrekt färdig. Denna funktion är ett bra sätt att spara energi samtidigt som den är effektiv.

Ett annat viktigt och enkelt tips för bättre hållbarhet är att använda lock under kokning eller stekning. Detta gör att du kan värma upp maten snabbare.

BARNLÅS

En annan egenskap hos den zonlösa induktionshällen som är säkrare i köket än en gasspis är dess barnskydd. Barnspärren ger dig kontroll över värmeexponeringen från den keramiska ytan eller oönskad användning av själva induktionshällen.

RENGÖRINGSTIPS

Det är enkelt att rengöra din zonlösa induktionshäll och hålla den välfungerande. Börja med att rengöra ytan efter varje användning och se till att dina köksredskap är rena. För dagligt spill på hällens yta, lägg helt enkelt en våt trasa över fläcken för att mjuka upp den torkade maten eller vätskan och avsluta med ett keramiskt glasrengöringsmedel. När du använder ett rengöringsmedel, undvik produkter med slipande kemikalier eller hög syra, som kan förstöra den svarta ytan. Det går bra att använda ett rakblad på din spis. Se bara till att det är rent och skarpt.

Ta omedelbart bort smält plast, plastfolie, socker eller mat med socker från ytan.

När hällen är sval, ta bort kalkringar, vattenringar och fettfläckar med en fuktig trasa och rengöringsmedel som inte slipar keramiska glas. Glänsande metallisk missfärgning kan avlägsnas från den svarta ytan med en lösning av vatten och ättika och en mjuk trasa.

ENERGIKICK

"P" -symbolen på din häll hänvisar till PowerBoost-funktionen. Den här funktionen är snabbare än gas och ger dig full kontroll över din induktionshäll så att du kan koka vatten nästan omedelbart. Det är perfekt för uppgifter som kokning av potatis och andra arbetn som kräver hög värme snabbt, som att steka kött till exempel. På grund av hastigheten och kraften är det viktigt att vara försiktig när du använder olja och inte lämna pannan utan uppsikt.