TotalFlex recept - N°3 soppor

Senast uppdaterad 2021-09-28 16:14



N ° 3.1 Blomkålssoppa med senap

Ingredienser: för 4 personer

- 1 blomkål

- 20 g smör

- 1 purjolök (endast den vita delen)

- 2 lökar

- 1 matsked Ras el hanout

- 2 matskedar mjuk senap

- 2 L grönsaksfond

- 200 ml grädde

GARNERING

- 200 g blomkålsbuketter

- 1 matsked smör

- 1 tsk Ras el hanout

FÖRBEREDELSER

- Tvätta alla grönsaker och hacka dem grovt

- Värm kokkärlet och låt smöret smälta i den

- Stek grönsakerna väl

- Tillsätt Ras el hanout och senap och fortsätt steka i 1 minut

- Häll nu i buljongen och koka i 45 minuter

- Blanda soppan tills den är fin och slät

- Tillsätt grädden i slutet (låt den inte koka längre)

- Avsluta med salt och peppar

GARNERING

- Smält smöret i en kastrull

- Tillsätt blomkålen och Ras el hanout och låt den få fin färg

- Avsluta med grovt salt

(Du kan också använda smöret från pannan för att avsluta soppan)

N ° 3.2 Tomatsoppa med rostade körsbärstomater

Ingredienser: för 4 personer

- 1 kg tomater

- 2 matskedar tomatkoncentrat

- 20 g smör

- 1 vitlöksklyfta

- 2 lökar

- 1 purjolök

- 5 stjälkar av vit selleri

- 1 L grönsaksfond

- 2 grenar av timjan

- 1 nypa rökt paprika


GARNERING

- 200 gr körsbärstomater

- 1 matsked olja

- 1 tesked balsamvinäger

- Några blad persilja

FÖRBEREDELSER

- Rengör alla grönsaker och hacka dem grovt

- Sätt kokkärlet på värmen och låt smöret smälta i den

- Bryn först löken och vitlöken

- Lägg nu i resten av grönsakerna och bryn väl

- Tillsätt tomatpurén och timjan och bryn ytterligare 2 minuter

- Häll nu i buljongen och koka i 45 minuter

- Blanda soppan tills den är fin och slät

- Avsluta med salt och peppar

GARNERING

- Lägg körsbärstomaterna och oljan i en kastrull på hög värme

- När de spricker, tillsätt balsamvinäger

- Stäng av värmen och låt grytan stå i 2 minuter

- Avsluta med persilja

N ° 3.3 Pumpasoppa med rostad jordnöt

Ingredienser: för 4 personer

- 1 butternut squash

- 3 morötter

- 20 g smör

- 2 lökar

- 1 purjolök

- 20 g ingefära

- 200 ml grönsaksfond

- 2 timjankvistar

- 1 lagerblad

GARNERING

- 100 g jordnötter

- 1 matsked olja

- 100 g pumpa i kuber

- 1 matsked garam masala

FÖRBEREDELSER

- Rengör alla grönsaker och hacka dem grovt

- Sätt kokkärlet på elden och låt smöret smälta i den

- Tillsätt grönsakerna och bryn väl

- Tillsätt nu buljongen, timjan, lagerblad och ingefära och koka i 45 minuter

- Ta bort timjankvistar och lagerblad från soppan

- Blanda soppan tills den är fin och slät

- Avsluta med salt och peppar

GARNERING

- Värm pannan med oljan i

- Tillsätt pumpa och jordnötter och låt sjuda

- Rör i garam masala och stäng av värmen


N ° 3.4 Ärtsoppa med gurka och chilipeppar

Ingredienser: för 4 personer

- 800 g ärtor

- 2 gurkor

- 20 g smör

- 1 vitlöksklyfta

- 2 lökar

- 1 L grönsaksfond

- 200 ml grädde

GARNERING

- Remsor av gurka

- 1 chilipeppar

- 3 matskedar olja

FÖRBEREDELSER

- Rengör alla grönsaker och hacka dem grovt

- Var uppmärksam! Gurkan används också som garnering

- Sätt kokkärlet på värmen och smält smöret

- Stek grönsakerna ordentligt

- Häll nu i buljongen och koka i 45 minuter

- Blanda soppan tills den är fin och slät

- Tillsätt grädden i slutet (låt den inte koka längre)

- Avsluta med salt och peppar

GARNERING

- Låt oljan värmas upp i en kastrull

- Tillsätt finhackad chilipeppar (utan frön) och låt sjuda i 2 minuter på svag värme

- Avsluta med grovt salt

- Skala gurkan med en skalare tills du når fröna

- Använd gurksträngarna för att avsluta

- (Använd oljan från pannan)


N ° 3.5 Broccolisoppa med wasabi

Ingredienser: för 4 personer

- 2 broccoli

- 20 g smör

- 150 g kikärter

- 2 lökar

- 1 purjolök

- 3 stjälkar grön selleri

- 1,5 liter grönsaksfond

- 2 teskedar wasabi

GARNERING

- Broccolibuketter

- 2 matskedar sesamolja

- 50 g kikärter

- 1 tsk vita sesamfrö

- 1 tesked svarta sesamfrö

FÖRBEREDELSER

- Tvätta alla grönsaker och hacka dem grovt

- Sätt kokkärlet på värmen och låt smöret smälta

- Stek grönsakerna väl

- Rör i wasabi

- Häll nu i buljongen och koka i 45 minuter

- Blanda soppan tills den är fin och slät

- Avsluta med salt och peppar

GARNERING

- Låt sesamoljan värmas upp i en kastrull

- Tillsätt broccolibuketter, kikärter och sesamfrön

- Avsluta med grovt salt

- Låt detta sjuda på låg värme i två minuter

- (Använd oljan från pannan)


N ° 3.6 Rödbetssoppa med fetaost

Ingredienser: för 4 personer

- 1 kg rödbetor

- 20 g smör

- 2 lökar

- 1 purjolök

- 3 vita selleri

- 1,5 liter grönsaksfond

- 2 kvistar timjan

- 2 kvistar salvia

- 2 kvistar lagerblad

- 200 ml grädde

GARNERING

- 1 kokt rödbeta

- 100 g feta

- 3 vårlökar

FÖRBEREDELSER

- Var uppmärksam! Lämna 1 rödbeta hel

- Sätt kokkärlet på värmen och låt smöret smälta

- Stek grönsakerna väl

- Tillsätt timjan, salvia och lagerblad (du kan binda ihop dem med ett snöre)

- Häll nu i buljongen och koka i 45 minuter

- Ta bort örterna och hela rödbetan

- Blanda soppan tills den är slät

- Tillsätt grädden i slutet (låt den inte koka längre)

- Avsluta med salt och peppar

GARNERING

- Skär den kokta rödbetan i kuber

- Smula ner fetaost

- Skär vårlöken i smala, långa remsor

- Riv citronskalet över soppan