CookView® – hur du använder kameran på din AEG-ugn

Senast uppdaterad 2023-11-02 13:31

CookView® på telefonen i handen CookView® låter dig hålla koll på din matlagning utan att du behöver vara i köket. Ugnens smarta inbyggda kamera hjälper dig att få perfekta resultat, varje gång - även på distans. Du hittar den här funktionen på utvalda ugnsmodeller från AEG.


Vad är CookView® och varför ska du använda funktionen?

CookView®-kameran är integrerad i ugnsdörrens handtag, vänd mot ugnsutrymmet. Det gör att du kan övervaka din matlagning utan att fysiskt behöva gå till ugnen och öppna luckan. Det är perfekt när du vill lämna köket men behöver hålla koll på hur din maträtt fortskrider och se när den närmar sig perfektion.

Hur du använder ugnskameran CookView®

Vad du behöver:

1. Se till att du har installerat AEG-appen på din mobiltelefon och anslutit din ugn till den. Om du inte redan har anslutit din ugn, börja med att göra det.
2. Se till att din ugn är ansluten till Wi-Fi

Åtkomst till kameran:

Börja laga mat som vanligt. Under tillagningsprocessen kan du komma åt kameran via appen. Du kommer då att se matlagningen i ugnen i realtid.

Tips

  • Du kan spara en bild från kameran, dela den med andra och uppdatera kameravyn. Hitta dessa funktioner i kameravyn
  • Om ditt kök är mycket ljust kan reflektioner i ugnsluckans glas begränsa kameravyn. Använd i så fall det medföljande kameraskyddet för att förhindra ljusreflektion för att förbättra bildkvaliteten. För att installera den, tryck in kameraskärmen mellan dörrglaset och handtaget i mittläget. Luta de längre krokarna på glaset och de kortare på baksidan av handtaget
  • Om bilden från kameran inte är helt synlig i appen, se till att kameran/dörrhandtaget inte är täckt och att ugnen är ansluten till Wi-Fi. Om problemet är Wi-Fi-relaterat och fortsätter att vara ett problem, flytta routern så nära ugnen som möjligt, eller överväg att skaffa en Wi-Fi-repeater för att förbättra signalen från routern


För mer information om din specifika ugnsmodell, se bruksanvisningen. Du hittar din bruksanvisning här.

Nu när du har lärt dig allt som finns att veta om CookView®-funktionen kanske du vill lära dig mer om hur du använder AEG-appen med din smarta ugn.

AEG:s smarta hem
AEG:s smarta hem

Smarta hem sätter fokus på Matlagning, Tvätt och tork, samt Hemmiljö – för en bättre, roligare och mer hållbar livsstil.