Gårdagens mat smakar som ny med våra ångugnar!

Senast uppdaterad 2021-09-28 16:17


Vore det inte underbart om du kunde värma upp gårdagens mat och få den att smaka lika bra som när den var nytillagad?


Oavsett om du tillagade maten själv eller beställde hem den, med Steam Regeneration-funktionen i våra AEG-ugnar kan du värma dina rester och få dem att smaka som om de var tillagade alldeles precis. Ångregenerering låter dig värma upp maten och återställa den ursprungliga smaken genom att försiktigt fördela ånga, samtidigt som den ser till att maten inte torkar ut och hindrar den från att bli grötig. 

Välj helt enkelt inställningar-> special-> Ångregenerering. Lägg till exempel lasagnen på hyllposition 2 och låt den stå kvar i ugnen i ca 15-20 minuter. Och gör dig redo att njuta av dina rester som om de var nytillagade.

När du använder ångregenerering eller återuppvärmer rester i allmänhet, kom ihåg att olika livsmedel tar olika lång tid på sig att bli ordentligt uppvärmda innan de är klara att äta. Till exempel kommer fågel och kött att ta längre tid att värma upp än grönsaker. Använd rätt uppvärmningstid baserat på maten du lagar så att du alltid kan njuta av rester säkert med en utsökt smak.