Hur du använder AquaClean för att rengöra din AEG-ugn

Senast uppdaterad 2023-07-07 10:40

Torka av ånga med disktrasa i ugnen

AquaClean är en praktisk rengöringsfunktion som gör ugnsrengöringen enkel och effektiv. Funktionen förbehandlar matspill och stänk och gör det lättare för dig att få bort envisa rester. Du hittar AquaClean på utvalda ugnsmodeller från AEG.

Olika ugnsmodeller från AEG kan ha olika rengöringsfunktioner för att underlätta rengöringen. Läs din produktmanual för att ta reda på vilka funktioner du har för att göra rengöringen enklare.

Vad är AquaClean och varför ska du använda funktionen?

AquaClean använder ånga för att ta bort fett- och matrester från ugnsytan. Häll bara vatten i botten av ugnen och kör en specifikt tillagningsprogram (inte en rengöring) för att generera ånga och förbehandla matrester. Detta gör det lättare att torka rent ugnen när den har svalnat.

Hur du använder AquaClean

1. Häll 200 ml vatten direkt i det avsedda området på ugnsgolvet Obs: Inte i vattenbehållaren, om din ugnsmodell har en sådan
2. Välj inställningen TrueFan  . Om din produkt har SteamBake-funktionen (en dedikerad knapp på kontrollpanelen med en

steam-ikon) tryck också på den här

3. Ställ in temperaturen på 90°C

4. Låt ugnen verka i 30 minuter

5. Stäng av ugnen och låt den svalna

6. När ugnen har svalnat, torka av ugnens ytor med en mjuk trasaFör mer information om din specifika ugnsmodell, se bruksanvisningen. Du hittar din bruksanvisning här.

Nu när du har lärt dig allt som finns att veta om att använda AquaClean, kanske du vill lära dig mer om hur du håller din ugn ren. Klicka här för en översikt över rengöring och underhåll av din ugn.

Registrera dina produkter
Registrera dina produkter

Registrera dina produkter med MyAEG och hitta allt du behöver på ett och samma ställe.

Hitta din bruksanvisning
Hitta din bruksanvisning

Lös problem och hitta instruktioner samt annan dokumentation till din produkt.