Så här använder du funktionen "Uppvärmning med ånga" på din AEG-ångugn

Senast uppdaterad 2024-05-08 08:54

Mat i ugn


Med ånga kan du värma upp matresterna utan att torka ut dem, vilket gör gårdagens måltid lika god som när den först tillagades. Det är enklare än någonsin att äta hälsosamt när du har en ångugn i ditt kök. Slösa aldrig på maten igen. Ångugnar från AEG har en funktion som du kan använda när du vill värma upp dina rester - Använd "Uppvärmning med ånga".

Vad är "Uppvärmning med ånga" och varför ska du använda funktionen?

Funktionen "Uppvärmning med ånga" möjliggör att du kan värma upp dina rester. Ångan förhindrar att ytan torkar ut, samtidigt som värmen fördelas skonsamt och jämnt för att maten ska smaka och upplevas som den gjorde när den var nylagad. Du kan använda funktionen för att värma upp maten direkt på en tallrik. Du kan välja att värma upp fler tallrikar på en och samma gång genom att använda olika hyllnivåer i ugnen.

Hur du värmer upp maten

1. Välj SETTINGS > SPECIALS > STEAM GENERATING på din ugn
2. Placera din mat i ugnen (rekommendation: Hyllnivå 2)
3. Basera tidslängden på maten du lagar. Olika rätter tar olika lång tid att bli ordentligt uppvärmda och redo att ätas. Exempelvis kommer fågel och kött att ta längre tid att värma upp än grönsaker

Tips

  • Använd rätt uppvärmningstid baserat på maten du lagar så att du alltid kan njuta av dina rester
  • Du kan värma upp en hel måltid med ånga, men det fungerar bäst när maten delas upp i mindre portioner. Istället för att sätta in en hel kyckling i ugnen – så fungerar uppskurna bitar bättre.
  • Ånga fungerar särskilt bra till rätter som pajer och lasagne. Den tillsatta fukten undviker att göra dessa livsmedel torra eller gummiaktiga, vilket vanligtvis är resultatet av en alternativa uppvärmningsmetoder.


För mer information om din specifika ugnsmodell, se bruksanvisning. Du hittar din bruksanvisning här.

Nu när du har lärt dig allt som finns att veta om att värma upp rester med ånga, kanske du vill lära dig mer om matlagning med ånga.

Registrera dina produkter
Registrera dina produkter

Registrera dina produkter med MyAEG och hitta allt du behöver på ett och samma ställe.

Hitta din bruksanvisning
Hitta din bruksanvisning

Lös problem och hitta instruktioner samt annan dokumentation till din produkt.

Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från AEG och få det levererat med post snabbt och billigt.