Så här ansluter du din tvättmaskin eller torktumlare till My AEG Care-appen

Senast uppdaterad 2023-03-08 14:47


Här hittar du de enkla stegen som behövs för att ansluta din tvättmaskin eller torktumlare till vår My AEG Care-app. Appen kommer att ge dig support, smarta tvättips och kommer att förbättra din tvättupplevelse.

Vad du behöver

1. Trådlöst nätverk med internetuppkoppling

2. Mobil-enhet ansluten till ditt trådlösa nätverk

Observera: Endast 2,4 GHz-nätverk stöds. Om du har mer än ett nätverk måste din produkt och mobila enhet vara anslutna till samma (2,4 GHz).

Hur man ansluter

Din produkt kan ha en QR-kod på kanten av produktens lucka/dörr. Om du hittar en QR-kod, följ stegen i det första avsnittet nedan. Om inte, skrolla längre ner och följ stegen för att ansluta manuellt.

Alternativ 1: Anslut din apparat med QR-kod

1. Skanna QR-koden för att ladda ner vår My AEG Care-app
Skanna QR-koden på kanten av produktens lucka/dörr med kameran på din mobila enhet. Du kommer att omdirigeras till My AEG Care-appen i butiken där du laddar ner nya appar. Följ instruktionerna på din mobila enhet för att installera appen. När detta är gjort, skapa ett konto eller logga in med samma uppgifter som du använde för att skapa ett konto på aeg.se.

2. Slå på produkten och Wi-Fi
Se till att din produkt är påslagen och att fjärrstyrningen är aktiverad. Titta i din användarmanual om det behövs fler åtgärder för att aktivera fjärrstyrningen.

3. Skanna QR-koden igen med appens skanner
I appen väljer du din enhetstyp. Se till att de nödvändiga behörigheterna är tillåtna. Skanna sedan QR-koden igen, denna gång med My AEG Care-appen. Anslut sedan apparaten till ditt nätverk i appen. Ge din produkt ett namn i appen för att slutföra processen.

Här är en videosammanfattning av stegen som behövs för att ansluta din produkt till appen. Produktmodellen som visas i videon kan skilja sig från din, men stegen är densamma.


Alternativ 2: Anslut din apparat manuellt

1. Ladda ner vår app och logga in
Installera My AEG Care-appen, skapa ett konto eller logga in med samma uppgifter som du använde för att skapa ett konto på aeg.se.


2. Slå på apparaten och Wi-Fi
Starta produkten och aktivera Bluetooth och/eller Wi-Fi. Kontrollera också att Bluetooth är aktiverat på din telefon och att du är ansluten till ditt Wi-Fi hemma.

3. Anslut din telefon till produktens Wi-Fi
I My AEG Care-appen väljer du din produkttyp och ansluter den till ditt hemnätverk. Anslut din telefon med din produkt med antingen Bluetooth eller Wi-Fi.

4. Anslut din apparat till ditt Wi-Fi hemma
I appen kommer du att uppmanas att ansluta din apparat till ditt Wi-Fi hemma.

  • Hitta ditt Wi-Fi och ange ditt lösenord
  • Vänta på att den ska ansluta. Det kan ta upp till en minut
  • Namnge din produkt i appen

Här är en videosammanfattning med instruktioner om hur du ansluter din produkt till appen. Produktmodellen som visas i videon kan skilja sig från din, men stegen är densamma.

För iOS-enheter, se video 1:


För Android-enheter, se video 2:

För mer information om din specifika produktmodell, se bruksanvisningen. Du hittar din bruksanvisning här.