Nydanande tvättmaskins- och torktumlarteknologi och design

Nydanande tvättmaskins- och torktumlarteknologi och design

Nyskapande teknologi och design

En tvättrevolution! AEG kombinerar konsumenternas insikter och synpunkter med avancerad teknik på ett innovativt sätt som ger dig helt nya möjligheter att sköta tvätten på det skonsammaste och effektivaste sättet. Nu behöver du inte längre vara orolig för att dina mest ömtåliga plagg ska krympa, missfärgas eller blekas.

Kvinna i skonsamt tvättad sidenblus

Intuitiv innovation, elegant design

Vad som väntar dig är inget mindre än en dröm och innovation utan motstycke: högsta kvalitet och avancerad teknik i kombination med slimmad tysk design. Ett banbrytande sortiment av tvättmaskiner och torktumlare som inte bara är enastående produkter, utan också representerar ett helt nytt sätt att se på tvätt och torkning. För på AEG ligger vi alltid en idé före alla andra.

Närbild av elegant kontrollvred
 • Animation som visar hur den nya tvättmaskinen och torktumlaren matchar varandra stilmässigt
  1
  Perfekta par

  Njut av stilmässig symmetri och kompletterande tvätt- och torkteknologier när du kombinerar tvättmaskinen med den matchande torktumlaren.

 • Animation som visar en elegant turbineffekt på luckan
  2
  Exklusiv stil

  Smäckra kurvor möter exklusiva, ergonomiska designdetaljer i iögonfallande metall – eftersom tvätteknologi också kan vara vacker.

 • Animation som visar den digitala kontrollpanelens symmetri
  3
  Smarta kontroller

  Fullständig kontroll med ett attraktivt och lättnavigerat användargränssnitt med tryckkänsliga touch-kontroller.

Unik teknologi för varje serie

De olika tvättmaskins- och torktumlarserierna är utrustade med unik teknologi. Det innebär att ju högre upp i serierna man kommer, desto mer avancerade och skonsamma blir de enskilda maskinernas tvätthantering. För bästa möjliga resultat bör du kombinera tvättmaskinen med motsvarande torktumlare. Ett vinnande koncept som garanterat förvandlar ditt sätt att sköta tvätten.

Våra tvättmaskinsserier

Titta närmare på alla tvättmaskiner

En svart dräkt före och efter 30 tvättar utan någon synlig blekning

9000-serien med SoftWater-teknologi

En banbrytande lösning på tvätteknologins område finns nu att köpa i form av den nya AEG 9000-serien. Det är världens första tvättmaskin med SoftWater-teknologi, ett smart jonbytesfilter för vattenrening som erätter de hårda mineralerna med natriumjoner som ger mjukt och rent vatten. Tvättmedlet kan på så sätt arbeta mer effektivt från det ögonblick då medlet kommer in i trumman. Äntligen kan du tvätta 60-gradersrent redan vid 30 grader, med samma resultat.

Närbild av den kontrollvredet på en tvättmaskin i 9000-serien
Tips om hur du tar bättre hand om tvätten med hjälp av appen My AEG

En app som hjälper dig att vårda dina kläder

Genom att använda mindre – och miljövänligt – tvättmedel sparar du pengar och värnar om planeten. Om du dessutom tar fram sykorgen när kläderna börjar bli slitna kan du med små lagningar och ändringar få dina kläder att kännas som nya igen. Du hittar massor av praktiska tips i appen My AEG, som du kan ladda ner gratis.

 • 6000-serien med ProSense®-teknologi
  6000-serien med ProSense®-teknologi

  Smarta sensorer identifierar mängden tvätt automatiskt och optimerar tidsåtgång och vatten- och energiförbrukning för programmet. Oavsett om du tvättar en enstaka skjorta eller en full maskin behöver du aldrig vara orolig för att kläderna ska övertvättas.

  Visa tvättmaskiner i 6000-serien

 • 7000-serien med ProSteam®-teknologi
  7000-serien med ProSteam®-teknologi

  Lägg mindre tid på strykning tack vare nya kraftfulla PlusSteam som kompletterar det ordinarie tvättprogrammet med ånga för att släta ut och fräscha upp. Skonsam hantering som minskar skrynkligheten med 30 procent. 

  Visa tvättmaskiner i 7000-serien

 • 8000-serien med ÖKOMix-teknologi
  8000-serien med ÖKOMix-teknologi

  Den första tvättmaskinen med en teknik som fördelar tvättmedlet och sköljmedlet ordentligt för en verklig rengöring på djupet även av ömtåliga fibrer.

  Visa tvättmaskiner i 8000-serien

Jämförelse av två ylletröjor där den ena har krympt, men inte den andra eftersom AEG:s AbsoluteCare®-system har använts

Lammullströjornas väktare

Har du aldrig vågat torktumla ylle, siden eller friluftskläder i syntetmaterial? Med torktumlarna i 8000-serien med AbsoluteCare®-systemet behöver du inte vara orolig. De har särskilda, specialanpassade torkprogram som skonsamt tar hand om även de känsligaste material. Specialprogrammet för ylle, till exempel, replikerar den skonsamma plantorkningsprocessen så att du nu kan torka handtvättsplagg utan att de krymper.

8000-seriens torktumlare
 • 6000-serien med ProSense®-teknologi
  6000-serien med ProSense®-teknologi

  Luftfuktighets- och temperaturgivare justerar automatiskt torktid och energiförbrukning efter mängden tvätt, vilket skonsar plaggens material och undviker övertorkning. (Kommer snart).

  Visa våra torktumlare

 • 7000-serien med SensiDry®-teknologi
  7000-serien med SensiDry®-teknologi

  Tvätten torkas vid halva temperaturen jämfört med konventionella torktumlare för att undvika att plaggen utsätts för onödigt höga temperaturer. Detta bevarar färg, form och nykänsla! 

  Visa torktumlare i 7000-serien

 • 8000-serien med AbsoluteCare®-systemet
  8000-serien med AbsoluteCare®-systemet

  Var inte rädd för att torka ömtåliga ylle- och sidenplagg och friluftskläder med unika program som anpassar trumrotation och torktemperaturer exakt för varje enskild materialtyp. 

  Visa torktumlare i 8000-serien

Sidenblus med guldhalsband

Vi utmanar föråldrade och förutfattade tvättråd

Att få plaggen att se ut som nya tvätt efter tvätt kräver att man litar på tvättmaskinens och torktumlarens förmåga. De kan mycket mer än du tror! Åtminstone när det gäller AEG kan du tvätta och torka även de mest ömtåliga material – sidenblusar, lammullströjor, vattentäta friluftsplagg – utan att vara rädd för att de ska förstöras.