Upptäck

Torktumlare

orangea dunjacka
9000-serien

De senaste och hittills mest innovativa torktumlarna från AEG. 

torktumlare

Vårdande tork med precision 

Den unika 3DScan-teknologin läser av fuktigheten i varje laddning tork, anpassar automatiskt tiden och ger ett oöverträffbart resultat. Även termokläder kan torkas i våra maskiner, med bibehållen struktur. Du ska kunna lita på att dina favoritkläder torkas och tas om hand på bästa sätt. 

Våga torka din garderob!

Dunjackor behåller sitt utseende och upp till 30% högre värmeisolering jämfört med lufttorkning. 

Upptäck torktumlare med 3DScan
8000-serien

Torktumlarna i 8000-serien har den största volymen AEG:s sortiment och klarar upp till 9 kg tvätt utan besvär

Torktumlare i AEG:s 8000-serie

Ylletröjans väktare

Med våra Woolmark-märkta torktumlare i 8000-serien kan du lugnt torka även ömtåliga plagg tack vare det unika AbsoluteCare®-systemet, ett specialprogram som exakt reglerar trumtrotation och temperatur. Handtvättsplagg ligger plaggen plant mot trumman, precis som vid plantorkning. Tvätten varken krymper eller filtar ihop sig och nykänslan bevaras.

Fräscha upp och förstärk

Se till att ytterplaggen är redo för alla väder med hjälp av AEG:s AbsoluteCare®-system. Torktumlare har ofta svårt att handskas med avancerade material. Vi har dock tagit oss an problemet på ett nytt sätt genom 8000-serien som har ett innovativt ytterplaggs-program med exakt tid- och temperaturreglering. Programmet återställer plaggens vattenavstötande egenskaper. 

Lika skonsamt som naturlig lufttorkning

Ge torktumling en helt ny innebörd med vår 8000-serie med AbsoluteCare®-systemet som skonsamt hanterar alla material. Ömtåliga plagg hålls suspenderade i luften och torkas vid låg hastighet. Så du kan vara helt lugn, även sidenblusar håller passformen och kommer ut ur tumlaren mindre skrynkliga än vid vanlig lufttorkning.

Jämförelsebild av en konventionell torktumlare och en SensiDry-torktumlare. Torktumlaren med SensiDry har ett svalare luftflöde med högre volym som torkar tvätten mer skonsamt.
SensiDry®-teknologi

Skydda form och känsla och minska slitaget på kläderna genom torkning i skonsamma och energibesparande låga temperaturer.

Som ny!

Vissa torktumlare kan faktiskt skada tvätten, men inte våra. Torktumlarna i AEG 7000-serien har energisnål SensiDry®-teknologi som torkar tvätten skonsamt till drygt halva temperaturen jämfört med vanliga torktumlare. Exakta sensorer övervakar torkprogrammet så att plaggen aldrig utsätts för skadligt höga temperaturer. På så sätt håller plaggen nykänslan, formen och färgen betydligt längre.

Närbild av den mjuka ProTex-trumman

Inbyggt skydd

Att ta väl hand om tvätten handlar om mer än funktioner för oss. Det är ett koncept som vi integrerat i våra torktumlare. AEG 6000-serien har en mjuk ProTex-trumma vars särpräglade mönstring förbättrar luftcirkulationen vid torkning. Resultatet blir mindre sammanpressade och mindre skrynkliga plagg, vilket bevarar kvaliteten längre.

Vår torktumlarserie

Nu kan du torktumla även dina mest ömtåliga plagg utan att vara orolig. AEG:s nya, revolutionerande tvätt- och torkmaskinssortiment kombinerar konsumentinsikt med avancerad teknik för ett banbrytande sätt att ta hand om tvätten utan att plaggen krymper, bleks eller filtar ihop.

Diagram som visar skillnaderna mellan de olika AEG-serierna

Skötselnivåer för alla behov

 • Symbol för ProSense®-teknologi
  Spara tid och energi

  Torktumlarna i vår 6000-serie är utrustade med ProSense®-teknologi som använder avancerade luftfuktighets- och temperaturgivare för att justera torktid och energiförbrukning efter mängden tvätt. (Kommer snart).

 • Symbol för SensiDry®-teknologi
  Skonsam torkning vid låg temperatur

  I 7000-serien kombineras ProSense®-teknologins alla tids- och energifördelar med SensiDry®-teknologin – ett intuitivt torkprogram med värmeinställningar som anpassas efter plaggens material.

 • Symbol för AbsoluteCare®-systemet
  Fläckfritt och oklanderligt

  Maskinerna i 8000-serien har all teknologi som 6000- och 7000-serierna är utrustade med plus vårt unika AbsoluteCare®-system. Siden, ylle, friluftskläder – den klarar allt med glans. 

En man i nytvättad, nystruken skjorta

Kvalitet i vardagen, varje dag

Upprepad tvätt och torkning sliter på fibrerna i de kläder som du använder ofta. Torktumlarna i vår 6000-serie är utrustade med ProSense®-teknologi som använder avancerade luftfuktighets- och temperaturgivare för att justera torktid och energiförbrukning efter mängden tvätt. På så sätt sparar du tid och energi och ser till att tvätten aldrig torkas för länge, utan bibehåller passform, färg och känsla gång efter gång. (Kommer snart).

AEG:s monteringssats

Frigör extra utrymme

Med hjälp av monteringssatsen kan du säkert installera torktumlaren ovanpå tvättmaskinen utan fästelement så att du kan frigöra extra utrymme i tvättstugan. Satsen har en utdragbar hylla som underlättar när du fyller och tömmer maskinerna eller viker den färdiga tvätten.

Tvättråd för ylle, siden och bomull

De vanligaste misstagen vi gör när vi tvättar

Många av de tvättråd vi slentrianmässigt litar på är förlegade. Ofta kan dessa tips förkorta klädernas livslängd. Här är 5 tips till en smartare tvätt.