Välj produktkategori

eller läs mer om vad du ska tänka på före köpet

Våra mest energieffektiva ugnar

EcoLine-seriens ugnar är våra mest energisnåla modeller. Dessa ugnar är utrustade med avancerad ångfunktion som möjliggör matlagning vid låga temperaturer, vilket kan spara upp till 20%* energi. Dessutom minskar vår ångrengöring energiförbrukningen med hela 95%** jämfört med traditionell pyrolytisk rengöring.

Näringsrik, utsökt och inspirerande mat

Experimentera och lär dig nya färdigheter i köket. Våra mest energieffektiva AEG-kombiugnar med energiklassningen A++ låter dig laga mat med värme, ånga eller sous vide. Och när du lagar mat med ånga, behåller du upp till 90% av matens vitaminer* samtidigt som du sparar upp till 20% energi*.

*Baserat på externa tester har C-vitamin i rå broccoli jämförts med ångad broccoli. Testet är utfört baserat på askorbinsyra (C-vitamin) i livsmedel med HPLC/UV-synlig metod. 
**Intern jämförelse baserad på ett (1) test av en Electrolux SteamPro-ugn [BSE998230M] och en Electrolux multifunktionsugn [BPE556370M]. Testet utfördes på laxfilé och kycklingbröst med sous vide som tillagningsmetod.

 • Mat tas ut ur ugnen
  Utmana dina kulinariska gränser

  Lär dig nya sätt att laga mat och experimentera med nya ingredienser. AEG erbjuder ett urval av kombinationsugnar som låter dig laga mat med värme, ånga, sous vide eller en kombination av allt. Alla rätter blir godare och mer näringsrika.

 • Hand justerar ugnens kontrollpanel
  Precision utan stress

  Din matlagning blir utsökt utan stress varje gång tack vare Assisted Cooking, en matsensor som övervakar dina rätter och Steamify®-funktionen som förenklar din matlagning i ugnar med ånga.

 • Maträtt placeras i ugnen
  Njut av hälsosam matlagning

  AEG-ugnar skyddar ingredienserna så näring, smak, konsistens och färger maximeras. Genom att laga mat med ånga kan du laga mat med mindre salt och fett samtidigt som mineraler behålls och upp till 90 % av C-vitaminet* i din maträtt bevaras.

  *Baserat på externa tester har C-vitamin i rå broccoli jämförts med ångad broccoli. Testet är utfört baserat på askorbinsyra (C-vitamin) i livsmedel med HPLC/UV-synlig metod.

   

Upplev matlagning på ett nytt sätt

Tillsätt ånga och upptäck fördelarna. Med en ångugn kan du laga hälsosamma och utsökta rätter medan den bevarar näringsämnen och förhöjer smakerna.

Bäst i klassen

9000 SteamPro

Tillaga exceptionella måltider i ditt kök med SteamPro-ugnen. Addera värme, ånga eller en kombination av båda. Även sous-vide är möjligt. Den här ugnen lever upp till dina kritierier.

Vår mest populära produkt

7000 SteamCrisp®

Ta dina maträtter till nästa nivå med SteamCrisp®-ugnen. Genom att addera ånga i tillagningen blir resultatet krispigt, gyllene och genomgående smakrikt och saftigt på insidan.

Välj en ugn med rätt ångnivå

Våra ugnar är indelade i serier vilket gör det enklare att välja. Varje serie representerar olika fördelar och passar till varierad matlagning.

Laga mat med ånga och leverera professionella resultat genom att addera sous-vide-teknik.
 • Bröd, muffins och pajer
 • Kyckling och kött
 • Frukt, grönsaker och fisk
 • Sous-vide
Med ugnens avancerade ångprogram kan du steka, baka, stuva och grilla.
 • Bröd, muffins och pajer
 • Kyckling och kött
 • Frukt, grönsaker och fisk
Ånga adderar ytterligare god smak till din middag. Dessutom bevaras matens färg och textur.
 • Bröd, muffins och pajer
 • Kyckling och kött
Genom att använda ångfunktionen på ugnen får dina bröd och bakverk en jämn och gyllene yta.
 • Bröd, muffins och pajer

Läs mer om våra ugnar

Upptäck fantastisk matlagning och bakning med en ugn från AEG. Hitta rätt ugn för dina behov med vår köpguide.