Köpguide

Hitta den bästa ugnen för dina behov

Mat tillagas i ugn från AEG

Mått och placering

Börja med att mäta det tillgängliga utrymmet där du vill placera din nya ugn. Alla ugnar kräver åtminstone 60 cm i bredd medan höjden varierar. Basera valet på nedanstående höjd-specifikationer:

60 cm - Här får en ugn med standardmått plats

45 cm - En kompaktugn passar i mindre utrymmen

Tips: Spara plats utan att göra avslag på funktionaliteten. En liten och kompakt mikrovågsugn tillagar, grillar, värmer och tinar alla sorters mat med samma resultat som en större ugn.

Gräddning av sötebröd i ugn

Ugnens kapacitet

Om du bor i ett stort hushåll eller ofta bjuder släkt och vänner på middag bör du välja en ugn med en större modellstorlek som tar höjd för storkok och middagsbjudningar. Ugnens kapacitet mäts i liter.

70+ liter - Idealisk för större hushåll, fyra personer eller fler

40-70 liter - En kompaktugn är lagom för sommarstugan eller ett mindre hushåll. Det fungerar också som ett komplement i köket i det lite större hushållet där extra utrymme finns tillgängligt. 

Tips: Utnyttja ugnens olika hyllplan om du vill kunna laga flera rätter samtidigt.

Vakuumförpackat kött

Valet av tillagningsmetod

Ånga - Ångugnar tar matlagningen till en ny nivå. Där värmen bryner och ger en krispig yta bevarar ångan smak och saftighet. Detta ger utsökta kött-, fisk- och grönsaksrätter, för att inte nämna desserter.

Grillning - En ugn med grillfunktion ger dig fler valmöjligheter i köket. Det är hemligheten till den perfekta krispiga ytan. 

Bakning - En varmluftsugn passar utmärkt när du ska baka spröda och goda kakor och pajer. Detta tack vare den optimala värmefördelningen.

Svårt att bestämma dig? – Vi har ugnar som kan göra allt som anges ovan.

Grönsaker tillagas i en ugn från AEG

Rengöring av din ugn

Befria dig från att rengöra ugnen med kemikalier i den mån det är möjligt.

Självrengörande ugnar - En pyrolytisk ugn värms upp till nästan 500°C och reducerar alla avlagringar till aska som sedan enkelt torkas bort med en trasa.

Katalytisk beklädnad - Fordringen absorberar fettfläckar och aktiveras av en uppvärmning upp till 220°C . När fettet sedan oxiderar återstår en ren yta.

Tips: Ytor som behandlats för att minska förekomsten av fingeravtryck är enklare att hålla fri från fläckar.

Högteknologiskt, med känsla för stil

Matt Black-serien från AEG fogar samman flera års framsteg inom materialteknik för att ge dig en exklusiv kökskollektion. Ugnen har en yta som är lika snygg som funktionell och en matt finish som förebygger fingeravtryck och fläckar.

Våra Matt Black-ugnar är dessutom byggda med den senaste tekniken för bästa prestanda. Kontrolleringen av matlagningen är enkel och intuitiv tack vare ett följsamt styrhjul. Du kan också fjärrstyra ugnen från din telefon och enkelt ångkoka din mat med funktionen Steamify.

Upptäck Matt Black-ugnen
Ugn på 180 grader

Ångugn

Laga mat med ånga som mästerkockarna gör. Ångugnar förhöjer såväl smak som konsistens samtidigt som den krispiga ytan bevaras. Bakat bröd får bättre jäskraft, kyckling förblir mör, grönsaker behåller sina klara färger och med SousVide-funktionen öppnar du upp en helt ny värld av kulinariska möjligheter.

Ugn

Välj produkt

Oavsett om du lagar middag för två eller ett större festsällskap så har AEG en ugn som är rätt för dig.

 • SousVide-ikon
  SousVide-funktion

  Nu kan du uppleva smakrika, möra och perfekt tillagade rätter genom SousVide-tekniken som anammats av mästerkockarna.

 • Steamify-ikon
  Steamify®

  Anger du temperaturen så justerar ugnen ångnivån därefter, så att du kan fokusera på kvalitativ ångkokning och dess delikata resultat.

 • Cookview-ikon
  CookView®

  Med CookView®-funktionen får du en livesändning från insidan av din ugn, direkt i mobilen.

REVOLUTIONERA KÖKET MED SOUSVIDE

Väljer du en ugn utrustad med SousVide skapar du rätter som inte vore möjliga i vanliga ugnar. Med vakuum försluts och bevaras smak, doft och näringsinnehåll - därefter ångkokas maten till perfektion.

VARFÖR SOUSVIDE?

SousVide-tekniken kommer ursprungligen från restaurangköken, en teknik där maten tillagas på en bibehållet låg temperatur. Detta maximerar smaken och minimerar risken för överkokning - smaksensationer som kan återskapas igen och igen.

9000 SteamPro med Steamify®

Professionella resultat. I ditt kök.

Laga mat som en mästerkock hemma. Allt du behöver är en 9000 SteamPro-ugn utrustad med Steamify®. Tre olika tillagningsnivåer tillåter uppvärmning, ångkokning eller en kombination av båda. Varför inte prova på SousVide? Saftiga och smakrika resultat blir din nya standard med Steamify®.

STEAMIFY® - ÅNGKOKNING SOM STANDARD I KÖKET

Vår Steamify®-utrustade ugn från 9000 SteamPro-serien öppnar porten till ångkokningens kulinariska paradis. Med ångfunktionen gör du allt från att ångkoka fisk och grönsaker till att bräsera kött och baka bröd.

Visa produkt

Övervaka och behärska varje måltid

9000 CookView® är en Wi-Fi ansluten ugn med inbyggd kamera. Genom My AEG Kitchen-appen kan du övervaka maten direkt i mobilen. Justera temperatur och tillagningstid direkt i din smartphone. 

Visa produkt

VARFÖR TÄNKA I GRADER

Med kontrollhjulet på din SteamPro-ugn lägger du en beställning precis som på restaurang. Rare, medium eller well-done? Njut av perfekt tillagade rätter utan att själv behöva tänka på temperaturen. Varför nöja sig med en ugn som inte håller din standard.

Upptäck SteamPro
 • Steamify-ikon
  Steamify®

  Anger du temperaturen så justerar ugnen ångnivån därefter, så att du kan fokusera på kvalitativ ångkokning och dess delikata resultat.

 • Assisted cooking-ikon
  Assisterad matlagning

  Oavsett om det är sött eller salt, fågel eller fisk, så uppnår du optimala resultat med assisterad matlagning. Detta är en digital köksassistent som låter dig specificera vad det är du ska laga och du får då korrekt konfiguration automatiskt. Mindre gissande, fler goda resultat.

 • Fjärrstyrnings-ikon
  Smart ugn med fjärrstyrning

  Fjärrstyr ugnen, upptäck våra samarbetspartners och få personligt anpassad kökshjälp med appen My AEG Kitchen. Ett smidigt och enkelt sätt att berika din köksupplevelse.

HUR MYCKET ÅNGA?

En mindre mängd ånga gör köttet mört och ger det en smakrik yta. Skörare rätter, som exempelvis en krämig brylépudding, kräver något mer ånga, medan ren ångkokning är att föredra vid tillagning av fisk, ris, couscous och grönsaker.

8000 SteamBoost med Steamify®

Maximera smakupplevelsen

Ugnen 8000 SteamBoost med Steamify® fungerar precis som en vanlig ugn, plus ångfunktion. Ange temperaturen anpassad för rätten du tänker laga så tillsätter Steamify® rätt mängd ånga per automatik. Här kommer du märka av den stora skillnaden - för som bekant ger värmen yta och textur. Ångan tar det hela ett steg längre genom att bevara den naturliga saftigheten, något som gör underverk för båda smaken och konsistensen hos kött-, fisk-, gryt- och grönsaksrätter - för att inte nämna efterrätter. Det handlar om smak i sin finaste form.

Adderar perfekt mängd ånga för din matlagning

Ugnen 8000 SteamBoost med Steamify® har tre tillagningslägen - värme, ånga och en kombination av båda. Olika nivåer av ånga - lika utmärkta resultat som utökar din matlagningsrepertoar.

Visa produkt

Perfekta resultat - på ett enkelt vis

Assisted Cooking-funktionen i 8000-serien kommer med en inbyggd receptsamling som underlättar förberedelser och tillagning. Den tillhörande sensorn mäter matens kärntemperatur. Resultat du kan lita på varje gång.

Visa produkt

Mer smak på halva tiden

En saftig ugnsbakad kyckling, en krämig gratin Dauphinoise, en mustig högrevsgryta - allt detta på hälften av den tid det tar i en vanlig ugn. Ugnen 8000 CombiQuick är genvägen till smakrika och spännande rätter. Detta genom en kombination av varmluft och mikrovågor - för smak och konsistens som får munnen att vattnas, i en kompakt ugnslösning. Tidsbrist är inte längre ett hinder för fantastiska smakupplevelser.

Visa produkt
 • Assisterad matlagnings-ikon
  Assisterad matlagning

  Oavsett om det är sött eller salt, fågel eller fisk, så uppnår du optimala resultat med assisterad matlagning. Detta är en digital köksassistent som låter dig specificera vad det är du ska laga och du får då korrekt konfiguration automatiskt. Mindre gissande, fler goda resultat.

 • Kökstermometer-ikon
  Kökstermometer

  Kökstermometern guidar dig till att hitta rätt innertemperatur i maten du lagar. Du kan även använda den som timer. Det är ditt val.

 • Pyrolytisk rengöring

  Våra ugnar med pyrolytisk rengöring har en inbyggd rengöringsfunktion och tar effektivitet och bekvämlighet till en ny nivå. Ugnen värms upp till en mycket hög temperatur och förvandlar matrester till en fin aska som man enkelt kan torka av med ett enkelt svep. Rengöring utan ansträngning helt enkelt. 

Varför tillsätta ånga?

Kombinationen av värme och ånga levererar krispighet och en gyllene yta samtidigt som din mat bevarar sin saftighet och fräschör. Det är ett okomplicerat och ett mycket effektivt sätt för att nå kulinariska höjder och maximal smak i hemmet.

Ånga som standard. 

Ta din matlagning till nästa nivå med ugnen 7000 SteamCrisp®. Genom att addera ånga så förbättras matlagningsprocessen och du får en mer smakrik rätt. Den perfekta balansen mellan ugnens värme och ånga resulterar i en saftig och krispig rätt, gång efter gång. Något som alla matlagare vill uppnå.

Alltid saftiga och goda resultat

Lyft dina favoriträtter till nya höjder och upplev nya smaksensationer med ugnen 7000 SteamCrisp®. Den adderar ånga till din matlagning på ett skonsamt sätt. Din stek blir fantastiskt mör och saftig, dina grönsaker behåller sin fräschör och de blir sådär härligt krispiga.

Visa produkt

Rare, medium eller well-done?

Ugnen 7000 SenseCook® kan bli din nya Sous chef. Du kan nu uppnå allra bästa resultat vid tillagning av en saftig laxsida, möra lammracks och andra styckdetaljer. Använd kökstermometern för att ställa in hur du vill att ugnen ska tillaga din rätt. Gillar du när köttet är rare, medium eller well-done? Du behöver inte öppna ugnsluckan för att kontrollera innertemperaturen. Ugnen ser till att din köttbit eller chokladfondant blir så perfekt som du vill ha den.

Visa produkt
 • PlusSteam-ikon
  PlusSteam-funktion

  Den multifunktionella SteamBake-ugnen har en PlusSteam-funktion som adderar precis rätt mängd ånga till din ugnsbakning. Goda och spröda resultat - nu bara ett knapptryck bort. 

 • Kökstermometer-ikon
  Kökstermometer

  Kökstermometern guidar dig till att hitta rätt innertemperatur i maten du lagar. Du kan även använda den som timer. Det är ditt val.

 • Varmlufts-ikon
  Varmluft för jämn tillagning

  Att laga mat med varmluft har blivit en modern klassiker och tack vare dess smarta system så tillagas maten jämnt.

Varför tillsätta ånga?

Kombinationen av värme och ånga levererar krispighet och en gyllene yta samtidigt som din mat bevarar sin saftighet och fräschör. Det är ett okomplicerat och ett mycket effektivt sätt för att nå kulinariska höjder och maximal smak i hemmet.

6000 SteamBake

Addera ånga för spröda och goda sötebröd

6000 SteamBake-ugnen tillför ånga i startskedet av bakningsprocessen. Ångan håller degen fuktig på ytan för att skapa en gyllene färg och krispig yta medan insidan förblir mjuk och saftig. Förutom att baka läckra sötebröd, pajer och kakor, får din lasagne eller grillade kyckling lika goda och jämna resultat. 

Förvänta dig jämna resultat, varje gång

Att gång efter gång uppnå jämna resultat kräver en kontrollerad värme och att den är fördelad konsekvent i din ugn. Till skillnad från standardugnar garanterar 6000 SurroundCook®-ugnens avancerade fläktsystem att varenda matbit i ugnen får den värme som den behöver för att bli perfekt. Oavsett var i ugnen maten placeras någonstans och om det är en maträtt som tillagas, eller flera. Dessutom behöver du inte längre rotera ugnsformen efter halva tillagningstiden.

Den gyllenbruna ytan på en perfekt gräddad potatisgratäng. En krispig fläsksvål. Den kraftigt mustiga smaken i en chokladkaka. Förvänta dig det bästa, varje gång. 

Visa produkt