Välj en tvättmaskin med torktumlare

Genom att välja en kombinerad tvättmaskin och torktumlare sparar du tid, energi och utrymme. Med samma resultat som två maskiner kan du tvätta och torka dina finaste plagg i ett svep. Tack vare att maskinen kan använda låga temperaturer och kontrollerade rörelser gör den att dina kläder hålls i toppskick efter varje användning.

Läs mer

Vår mest energieffektiva tvätt och tork

Våra kombinerade tvätt och tork inom EcoLine är AEGs mest energieffektiva. För tvätt kan du välja den bästa energiklassen med alternativen A, A-10% och A-20%. Med vår värmepumpteknik minskar energiåtgången med 55% under torkning - även för mer ömtåligt material som ull, silke och dun.*

Tvätta, torka, spara. Allt i ett.

Med AEGs kombinerade tvättmaskiner och torktumlare håller kläderna längre och du sparar resurser vid varje användning – spara upp till 96% vatten med ånga,* ta bort fläckar vid 30°C och torka även dina ömtåligaste plagg samtidigt som du sparar upp till 55% energi med vår värmepumpsteknik.*

*Baserat på interna tester, i en jämförelse mellan värmepumpens och traditionella kondenstvätttorktumlars energiförbrukning i torkfasen med Eco 40-60-cykeln vid maximal belastning (6 kg IEC-bomull).
**Funktioner beroende på produktserie.

 • Närbild av rosa tröja
  Spara energi när du torkar

  Värmepumpsteknik minskar energianvändningen med upp till 55%* samtidigt som den skyddar från onödig värme, vilket hjälper dina kläder att hålla längre.

  *Baserat på interna tester, i en jämförelse mellan värmepumpens och traditionella kondenstvätttorktumlars energiförbrukning i torkfasen med Eco 40-60-cykeln vid maximal belastning (6 kg IEC-bomull).

 • Vit skjorta mot grå bakgrund
  Använd 96 % mindre vatten* med ånga

  Ångprogrammet använder 96% mindre vatten* och är skonsammare än ett traditionellt tvättprogram, något som hjälper dina kläder att se bättre ut under lång tid.

  *Internt test med 1 kg tvätt på ångprogrammet i jämförelse med fintvättprogrammet.

 • Kvinna som står bredvid en tvättmaskin
  AutoDose använder upp till 60% mindre tvättmedel*

  AutoDose använder sensorer för att beräkna exakt vilken mängd tvättmedel och sköljmedel som behövs till varje tvätt.

  *Enligt ett internt test där mängden tvättmedel som användes för en tvätt på 2 kg med AutoDose jämfördes en genomsnittlig manuell dos.

   

Vår mest avancerade tvätt-tork

9000 AbsoluteCare®

Med hjälp av värmepumpsteknik kan dina kläder torkas på halva temperaturen¹ . Anpassade trumrörelser tvättar och torkar ylle, funktionsplagg och garanterar till och med att ömtåliga sidenplagg håller formen².

Vår mest populära tvätt-tork

7000 PROSTEAM®

En 3-i-1-maskin som underlättar tvättandet med tvätt-, tork-, och ångprogram. Ett ångprogram använder 96 % mindre vatten³ och är skonsammare än att tvätta vilket får kläderna att se nya ut längre.

Vårt utbud

9000-serien ger dina kläder skräddarsydd klädvård.
 • AbsoluteCare®
 • SensiDry®
 • ProSteam®/Steam Refresh
 • PreciseLoad/PreciseLoad+
 • Connectivity*
Rengöringseffekten i tvättmedlet förstärks med 8000-seriens tvätt-torkar.
 • PowerCare/PowerClean
 • ProSteam®/Steam Refresh
 • SpecialCare Wash-to-Dry
 • PreciseLoad/PreciseLoad+
 • Connectivity*
Ånga, tvätta och torka dina plagg med en tvätt-tork i 7000-serien.
 • ProSteam®/Steam Refresh
 • SpecialCare Wash-to-Dry
 • PreciseLoad
 • Connectivity*

Skydda kläderna med AutoDose

Med Autodose slipper du dosera tvättmedel på nytt inför varje tvätt. Du kan fylla på med upp till 1 l tvättmedel och sensorer i tvättmaskinen beräknar optimal mängd tvättmedel och sköljmedel för varje tvätt. Som resultat använder tvättmaskinen upp till 60% mindre tvättmedel⁴ – Autodose förhindrar överdosering vilket reducerar slitage på bomullskläder.

UniversalDose - unikt tvättmedelsfack

UniversalDose passar alla typer tvättmedel, även PODS®-kapslar. Den unika teknologin med vattenstrålar gör att tvättmedlet snabbt löses upp. POD®S aktiveras 60 % snabbare jämfört med när de placeras i trumman. Detta ger extra kraft för att ta bort fläckar i kalla och snabba entimmestvättar⁵

Läs mer om kombimaskiner

Våra kombimaskiner är indelade i serier vilket gör det enklare att välja. Varje serie representerar olika skötselfördelar och kan hjälpa dig att prioritera hur du vill att dina kläder ska tas om hand.

¹ Baserat på interna tester som jämför lufttrummans maximala inloppstemperatur i torktumlare med värmepump och traditionella kondenstumlare.

² Jämfört med lufttorkning

³ Internt test med en belastning på 1 kg under ett ångprogram vs finprogram.

⁴ Internt test med ett entimmes bomullsprogram i 30°C, där PODS® i UniversalDose-facket jämförs med PODS® i trumman.

⁵ Baserat på en intern testmetod där mängden tvättmedel som används för en belastning på 2 kg med AutoDose jämförts med en genomsnittlig manuell dos.