Köpguide

Hitta den bästa kombinerade tvätt-torkmaskinen för dig

Energiförbrukning

Varenda kombinerad tvättmaskin och torktumlare från AEG är designad för att minska energi- och vattenförbrukningen medan den vårdar dina plagg briljant.

Energiklassificeringarna sträcker sig från A till G. Det inkluderar maskinens invertermotor, ProSense-, SensiDry- och värmepumps-teknologin.

Utrymme och placering

Om du har begränsat utrymme i ditt hem är en kombinerad tvättmaskin och torktumlare värt att överväga. Få all bekvämlighet som separata maskiner hade levererat utan att offra utrymme. 

Det finns två typer av maskiner. Inbyggd och fristående tvätt-tork. Inbyggda varianter byggs in med till exempel paneler när de installeras, så att maskinen passar in perfekt i ditt badrum.

Kapacitet

Kombinerade tvättmaskiner och torktumlare har kapacitet att både tvätta och torka dina kläder. Torkkapaciteten är något mindre än tvättkapaciteten då luften kräver mer utrymme att cirkulera. När du ska bestämma hur stor kapacitet din maskin bör ha, ska du undersöka följande:

Hushållsstorlek: ett stort hushåll kräver mer kapacitet än ett litet
Vanor: Hur många gånger i veckan tvättar du dina kläder?
Material och storlek: exempelvis täcken och gardiner kräver en större trumma för bästa resultat

Alla tvätt-torkmaskiner från AEG är utrustade med ProSense-teknologi. Den använder avancerade fukt- och temperatursensorer för att justera energiförbrukningen beroende på belastningen. 

Smarta maskiner

Med My AEG Care-appen, så kan du styra din kombinerade maskin direkt från din telefon och uppleva skräddarsydd klädvård. Välj vilket plagg du vill tvätta eller torka och appen kommer att rekommendera ett optimalt program utifrån temperatur, klädmaterial och färg. För perfekta resultat.

Läs om våra smarta uppkopplade produkter

2-i-1 program

Använd våra tvätt- och torkprogram för att hantera både mindre och större laster. Maskinen levererar färdiga plagg redo att användas på en gång i en enkel och sömlös process. 

Program

Det finns ingen tvätthantering som kan kallas för "one size, fits all". Olika människor och olika material har olika behov och kräver sin egen klädvård. Därför levererar våra kombinerade tvättmaskiner och torktumlare flertalet program:

 • Svart fintvätt
  Ylle

  Tvätta och torka dina ylle- och finplagg på ett säkert sätt i ett och samma program.

 • Vit skjorta
  Ånga

  Med ånga reduceras antalet skrynklor och veck. Oönskad lukt elimineras och du får en känsla av nytvättat, varje gång.

 • En hög med vikta kläder
  Allergivänligt

  Ett program speciellt framtaget för allergikers behov.

 • Vattentät jacka
  Ytterkläder

  Outdoor-programmet med DualSense®-teknologi skyddar dina funktionskläder så att de håller längre och återställer den vattenavvisande förmågan.

Certifieringar

Woolmark-certifieringen är en stämpel av godkännande från Woolmark Company. Det innebär att alla tvätt- och torkmaskiner från AEG är skonsamma mot alla dina plagg, inklusive ull-material.

Beskyddaren av din garderob

Det är maskinen du alltid har längtat efter. Den enda riktigt effektiva lösningen för dina kläder. Den banbrytande ÖKOKombi-maskinen med SensiDry®-teknologi vårdar hela din garderob. 

Det avancerade systemet med värmepumpsteknik för låga temperaturer och kontrollerade trumrörelser skräddarsyr programmet så att det passar olika material, oavsett om det är ylle, silke eller funktionsplagg. Det ser till att allt du äger tvättas och torkas noggrant och kvaliteten bevaras. Dina kläder kommer att behålla sitt skick användning efter användning. Det kallar vi för din garderobs beskyddare.

 • Ikon med termometer
  SensiDry®-teknologi

  Skonsam och effektiv torkning vid lägre temperaturer.

 • Fjäril-ikon
  DualSense®-teknologi

  Gör det möjligt att tvätta och torka ömtåliga plagg på ett otroligt säkert sätt.

 • Ikon med t-shirt
  ProSense®-teknologi

  Justerar automatiskt tid, vatten och energiförbrukning för att passa alla tvättcykler.

SensiDry®-teknologi

Sänker temperaturen till nästan hälften, vilket minskar slitage och bibehåller texturen på dina plagg.

Spara upp till 40% vatten och energi

Vår första kombinerade tvättmaskin och torktumlare med värmepump har en banbrytande SensiDry®-teknologi.

ÖKOKombi utnyttjar en oöverträffad kunskap om tyg för de mest effektiva och ekonomiska programmen. Det innebär en besparing av vatten och energi på upp till 40% jämfört med andra maskiner.

Maskin på pedestal

Torka allting du tvättar i en enda process

Ladda maskinen på morgonen och töm den efter jobbet. Dina kläder levereras rena och torra och är redo för en utekväll. Skräddarsydda temperaturer och trumrörelser gör att alla dina plagg kan få strålande klädvård i ett program. Varje maskin har en Wash & Dry-knapp som gör att du kan tvätta och torka dina kläder i en enda process, utan kompromisser. 

Från torr till torr under tre timmar

Programmet NonStop 3h/3kg tar bara tre timmar. Den tvättar och torkar en last upp till 3 kg i en enda process. Det är ett bekvämt sätt att ta hand om dina kläder, helt utan kompromisser.

Beskyddaren av dina klassiska plagg

Klassiska plagg har en tidlös stil som håller för en längre tid. Det gäller också vår kombinerade tvättmaskin och torktumlare med ÖKOMix-teknologi. Det är den enda maskinen på marknaden som förblandar tvättmedel och sköljmedel innan det når trumman. Det innebär att de aktiveras innan de kommer i kontakt med plaggen och förbereder tygerna för en grundlig och jämn rengöring. Alla fiber får ett fullständigt skydd och bevarar sin kvalitet. Allt detta på kortare tid tack vare ÖKOPower NonStop 4h/5kg programmet som tvättar och torkar en last på 5 kg på fyra timmar. Låt oss presentera beskyddaren av dina klassiska plagg.

Läs mer
 • Ikon med t-shirt
  ÖKOMix-teknologi

  Unik förblandning av tvättmedel, sköljmedel och vatten för att nå varje fiber.

 • Fjäril-ikon
  DualSense®-teknologi

  Gör det möjligt att tvätta och torka ömtåliga plagg på ett otroligt säkert sätt.

 • Ikon med t-shirts
  ProSense®-teknologi

  Justerar automatiskt tid, vatten och energiförbrukning för att passa alla tvättcykler.

En skjorta tvättad med ÖKOMix-teknologi

Skyddar varje fiber

Förblandningen av tvättmedel och sköljmedel resulterar i en mer effektiv distribution - vilket säkerställer att varje fiber nås. Det innebär att dina plagg skyddas och rengörs på djupet.

Det bästa skyddet. Kortare tid. Inga kompromisser.

Vårt program ÖKOPower NonStop 4h/5kg erbjuder de mest effektiva tvätt- och torkcyklerna på kortast möjliga tid. Programmet är utformat för daglig tvätt och kan tvätta och torka 5 kg på fyra timmar. Spara tid och energi med den mest ekonomiska prestandan på marknaden idag. Förvänta dig det bästa, varje gång du slår på programmet.

Möt beskyddaren av dina funktionsplagg

Vissa material så som funktionsplagg, ylle mm. kräver unik klädvård. Det är här som vårt intelligenta system DualSense i vår nya kombinerade tvättmaskin och torktumlare kommer in i bilden.

DualSense-teknologin anpassar trummans temperatur och rörelse till olika material. Till skillnad från andra maskiner justeras programmet i enlighet med den specifika belastningen så att allt från skaljackor till din favorittröja får perfekt klädvård, gång efter gång.

 • Fjäril-ikon
  DualSense®-teknologi

  Gör det möjligt att tvätta och torka ömtåliga plagg på ett otroligt säkert sätt.

 • Ikon med t-shirts
  ProSense® -teknologi

  Justerar automatiskt tid, vatten och energiförbrukning för att passa alla tvättcykler.

 • 1 kg på en timme-ikon
  60-minutersprogram

  Tvätta och torka dina kläder på endast 60 minuter.

DualSense®-teknologi

Vår DualSense®-teknologi anpassar maskinens program till plaggens material, allt från fintvätt till ytterkläder. Så att din favorittröja och täckjacka tvättas noggrant men skonsamt i en enda process. Njut av bekvämligheten med en integrerad och komplett maskin.

Klädesplagg i orange

En komplett behandling av ytterkläder. I en enda process.

Utan ordentlig klädvård kan ytterkläder bli slitna och förlora sin funktion. Med DualSense® kan plaggets vattenavvisande- och andningsfunktion bibehållas och återställas. En beskyddare av ytterkläder. 

Dubbelt så effektiv klädvård*

ProSense®-teknologin justerar vatten- och elförbrukning till hur trumman är belastad, även om det bara är en enda skjorta eller en större veckotvätt. Detta tack vare specifika sensorer som intelligent kontrollerar programinställningarna och ser till att dina kläder tvättas den tid som är nödvändig. Det säkerställer att dina kläders material utsätts för mindre slitage och bibehåller färg och form.

*Test utfört av Ritex i December 2015 (no. 15CR00099)

Dina favoritplagg som kräver handtvätt kan tvättas och torkas med AEG

Denna kombinerade tvättmaskin och torktumlare är den enda maskinen på marknaden som har en Woolmark Blue-certifiering. En maskin som kan tvätta och torka även de mest känsliga tygerna. På samma sätt kan våra skräddarsydda program vårda material så som viskos och akryl så att de behåller sin form. Unik klädvård från AEG.