Upptäck

Tvättmaskiner

SoftWater-teknologin

Färger behåller sina styrka tvätt efter tvätt och svart bleks inte ur till grått

9000-SERIEN MED SOFTWATER-TEKNOLOGI

Den banbrytande SoftWater-teknologin i tvättmaskinerna i AEG:s 9000-serie eliminerar orenheter i vattnet som annars skulle kunna slita på tyget. Tvättmedlen blandas mer effektivt med vattnet för en grundlig rengöring redan vid låga temperaturer. Denna skonsamma teknik innebär att svart förblir svart och starka färger förblir lika starka som den dag då du köpte plagget.

Tvättade plagg upphängda i garderob

Kompromisslös skonsamhet

Endast det bästa är gott nog för dina favoritplagg! Tvättmaskinerna i 9000-serien är avsedda att ge en ordentlig 60-graderstvätt redan vid 30 grader. Detta sliter mindre på kulörtvätten och ser till att plaggen håller färgen längre!

Tvättmaskinens ÖKOPower-programsymbol

Enastående rent på mindre än en timme

Våra tvättmaskiner i 8000-serien med snabbverkande ÖKOMix-teknologi har ett nytt ÖKOPower-tvättprogram. Det tar bara 59 minuter och tvättar enastående rent med minimal energiförbrukning. 

ÖKOMix-teknologi

Garanterat fullständig fördelning av tvätt- och mjukmedel, till skillnad från andra tvättmaskiner

AEG 8000-seriens tvättmaskiner

Skydda alla fibrer!

Ta väl hand om dina kläder så håller de sig lika snygga och fräscha som när du köpte dem. Tvättmaskinerna i AEG:s 8000-serie med ÖKOMix-teknologi förblandar tvättmedlet och mjukmedlet med vatten innan de matas in i trumman. Det är den första tvättmaskinsteknologi som klarar att fördela tvätt- och mjukmedel fullständigt jämnt. Den jämna fördelningen ger en mer omsorgsfull och omedelbar rengöring genom att tvätt- och mjukmedel når kläderna fullt aktiverade, så att varje plagg blir skonsamt rentvättat in i minsta fiber.

Blå regnjacka
Animation som visar den perfekta kombinationen av AEG:s tvättmaskiner och torktumlare

Skapa ditt eget dreamteam!

Para ihop AEG 8000-seriens tvättmaskiner och torktumlare för att få ut mesta möjliga av ÖKOMix-teknologin och vårt revolutionerande AbsoluteCare®-system. Du kommer att upptäcka tvättfunktioner som är lika skonsamma som handtvätt och plantorkningsfunktioner för dina mest ömtåliga plagg. Till och med friluftskläder med material som andas får sina vattenavstötande egenskaper återställda tack vare våra innovativa nya tvätt- och torkprogram. Färg, form och fibrer skyddas som aldrig förr.

Visa 8000-seriens tvättmaskiner och torktumlare

Kan man tvätta ylle i maskin?

Du trodde kanske att man inte kan det, men det världsledande ylleinstitutet Woolmark håller inte med. De har testat våra maskiner och kommit fram till att de är skonsamma nog även för ylle som endast tål handtvätt. Så när du ser Woolmark Apparel Care-märket kan du vara lugn och lägga in även handtvättsmärkta lammullströjor i maskinen.

Våra tvättmaskinsserier

Nu kan du tvätta även dina mest ömtåliga plagg utan att vara orolig. AEG:s nya, revolutionerande tvätt- och torkmaskinssortiment kombinerar konsumentinsikt med avancerad teknik för ett banbrytande sätt att ta hand om tvätten utan att plaggen krymper, bleks eller filtar ihop.

Tips om hur du tar bättre hand om tvätten med hjälp av appen My AEG

En app som hjälper dig att vårda dina kläder

Genom att använda mindre – och miljövänligt – tvättmedel sparar du pengar och värnar om planeten. Om du dessutom tar fram sykorgen när kläderna börjar bli slitna kan du med små lagningar och ändringar få dina kläder att kännas som nya igen. Du hittar massor av praktiska tips i appen My AEG, som du kan ladda ner gratis.

Skötselnivåer för alla behov

 • Symbol för ProSense®-teknologi
  Sparar vatten och energi

  ProSense®-teknologin i 6000-seriens tvättmaskiner väger automatiskt varje maskin för att se till att programmet skräddarsys efter mängden tvätt. 

  Visa tvättmaskiner i 6000-serien

 • Symbol för ProSense®-teknologi
  Skrynkelfritt och fräscht

  Vår 7000-serie med ProSteam®-teknologi har en ny PlusSteam-funktion som kompletterar tvättprogrammet med ånga och minskar behovet av strykning. Kläderna kommer ur maskinen mindre skrynkliga, uppfräschade och utan dålig lukt.

  Visa tvättmaskiner i 7000-serien

 • Symbol för ÖKOMix-teknologi
  Rengöring på djupet

  ÖKOMix-teknologin i vår 8000-serie är den första tvättmaskinsteknologin som fördelar tvätt- och sköljmedel helt jämnt så att det tränger in i minsta fiber för skonsam rengöring och skötsel.

  Visa tvättmaskiner i 8000-serien

Knivskarpa pressveck utan besvär

Det tar tid och möda att få fram de där knivskarpa pressvecken. Eller gör det? Tvättmaskinerna i 7000-serien är utrustade med ProSteam®-teknologi och ett ångcykel som du kan använda för att ge ömtåliga plagg en snabb uppfräschning och minska antalet kemtvättbesök. 

Klassiker som håller i längden

Kvalitetstygerna i dina favoritplagg i garderoben kräver särskild omsorg för att motstå vardagens slitage. ProSense®-teknologin i 6000-seriens väger tvätten och beräknar vatten- och energiförbrukning samt hur lång tid det kommer att ta. På så sätt tvättas kläderna ordentligt, utan att utsättas för onödig mekanisk belastning. 

Den rymliga och praktiska tvättpiedestalen

Tvätta smartare

Med våra tvättmaskiner och torktumlare har du tillgång till funktioner som gör det enkelt att hålla kläderna snygga och prydliga samtidigt som maskinerna är både energi- och vattensnåla. Dessutom finns det en rad olika praktiska tillbehör som underlättar tvätten. Ett sådant tillbehör är AEG:s tvättpiedestal som höjer upp maskinen så att luckan står i smidig höjd när du lägger i och tar ut tvätten.

Tvättråd för ylle, siden och bomull

De vanligaste misstagen vi gör när vi tvättar

Många av de tvättråd vi slentrianmässigt litar på är förlegade. Ofta kan dessa tips förkorta klädernas livslängd. Här är 5 tips till en smartare tvätt.