Köpguide

Hitta den bästa tvättmaskinen för dig

Utrymme och placering

Oavsett om du önskar en fristående eller integrerad tvättmaskin, är det första steget att se till att den passar. Börja med att mäta det tillgängliga utrymmet. 

Bredd: 48-60 cm - vi rekommenderar en frontmatad tvättmaskin
Bredd: 40-45 cm - överväg en toppmatad tvättmaskin
Djup: 38-45 cm - en tvättmaskin med smal design passar in här

Tips: Om du har ett begränsat utrymme, överväg en kombinerad tvätt- och torktumlare. Om du istället väljer att stapla separata maskiner ovanpå varandra, kom då ihåg att köpa vårt staplingspaket.

Kapacitet

När du ska bestämma hur stor kapacitet din tvättmaskin bör ha, ska du undersöka följande:

Hushållsstorlek: ett stort hushåll kräver mer kapacitet än ett litet.
Tvättvanor: hur många gånger i veckan tvättar du?
Material och storlek: exempelvis täcken och gardiner kräver en större trumma för bästa resultat.

Alla tvättmaskiner från AEG är utrustade med teknologin ProSense. Den använder viktsensorer för att justera vatten- och energiförbrukningen beroende på belastningen. Detta sparar tid och pengar samt säkerställer att dina kläder skyddas. 

Energiförbrukning

Varje tvättmaskin från AEG är utformad för att minska energi- och vattenförbrukningen avsevärt. Du kan vara säker på att dina kläder rengörs utan att försämra dess prestanda. Energiklassificeringarna sträcker sig från A-G.

Specifika teknogier kan också bidra till bättre energieffektivitet. Det inkluderar tvättmaskinens invertermotor, ECO-tillval och ProSense-teknologin.

Tyst och snabb

Det finns ytterligare två saker att tänka på när du väljer tvättmaskin:

Tystgående tvättmaskin

Våra tvättmaskiner håller en ljudnivå så lågt som 47 decibel. Att tvätta stör inte längre din fridfulla hemmiljö.

Snabba tvättprogram

Våra tvättmaskiner ger dig möjligheten att välja korta tvättprogram på 20 minuter när du ska tvätta en mindre mängd (3kg). För större belastning, välj istället OKOPower- eller MYWash-programmet (som finns på flertalet maskiner). Programmet är klart på 59 respektive 49 minuter och levererar perfekt resultat.

En smart tvättmaskin

Med My AEG Care-appen, så kan du styra din tvättmaskin direkt från din telefon och uppleva skräddarsydd klädvård. Välj vilket plagg du vill tvätta och appen kommer att rekommendera ett optimalt tvättprogram utifrån temperatur, klädmaterial och färg. För perfekta resultat.

Läs om våra smarta uppkopplade produkter

Matchande tvättmaskiner

Tvättmaskiner och torktumlare från AEG har en matchande design. Du kan ha dem stående bredvid varandra eller stapla maskinerna ovanpå varandra för att optimera ditt utrymme.

Två maskiner från AEG

Tvätta kläderna med ånga

Ånga är ett bra val om du vill undvika att stryka. Tvättmaskinen med ProSteam®-teknologin har en valbar PlusSteam-funktion som adderar ånga i slutet av tvättcykeln för att minska antalet skrynklor och veck med upp till 30%. Du kan också välja ett separat ång-program som snabbt och enkelt tar hand om dina skrynkliga kläder.

Certifieringar

Woolmark-certifieringen är en stämpel av godkännande från Woolmark Company. Du kan vara säker på att våra maskiner från AEG är skonsamma mot alla dina plagg, inklusive ull-material.  

Tvättmaskiner med ÖKOMix är certifierade av Ariel och Lenor. Det innebär att maskinen erbjuder optimal rengöring och distribuerar sköljmedel på plaggen du önskar. Varje plagg får exakt rätt behandling och en längre livslängd.

Den lilla svarta klänningens beskyddare

Föreställ dig en tvättmaskin som du kan lita på för att hålla dina kläders färger lika levande och granna som dagen du köpte dem. Äntligen finns det inget behov av att kompromissa med rengöringsprestandan. Våra maskiner tvättar grundligt, varje gång. Endast tvättmaskiner med SoftWater-teknologi renar och mjukar upp vatten och levererar en 60 graders rengöringsprestanda vid endast 30 grader. Känslan av nytvättat och och att formen bibehålls gång efter gång. Det är mer än en tvättmaskin, det är en beskyddare av dina favoritplagg.

 • Vattendroppe-ikon
  SoftWater-teknologi

  Renar och mjukar upp vattnet för att bibehålla plaggens färg, form och känsla.

 • T-shirt-ikon
  ÖKOMix-teknologi

  Levererar en unik förblanding av tvättmedel, sköljmedel och vatten för att nå varje fiber.

 • Moln-ikon
  ProSteam®-teknologi

  Minskar veck och skrynklor med upp till 30% och fräschar upp kläderna snabbt.

Färger bleknar inte, tvätt efter tvätt*

Mjukare vatten, snällare mot kläder. Eftersom vår avancerade SoftWater-teknologi renar och mjukar upp vattnet innan det når trumman kan tvättmedlet arbeta mer effektivt vid låga temperaturer. En 60 graders rengöringsprestanda vid endast 30 grader. Färger bleknar inte utan kommer att behålla sin intensitet tvätt efter tvätt.

*Utfört test av färgbeständighet på svart polyester efter 50 tvättcykler vid 30 grader.

Minskar skynklor och veck med upp till 30%

Tvättmaskiner med ProSteam®-teknologi minskar skrynklor och veck med upp till 30% och minimerar behovet av strykning. Dina kläder fräschas snabbt upp och skyddas mot slitage utan att utsättas för ett onödigt långt program. 

Färger gillar salt

Utan att komma i kontakt med dina kläder aktiverar saltet ett jonbytar-filter som mjukar upp vattnet och eliminerar hårda mineraler och föroreningar. Färgerna kommer att bibehållas mycket längre och svart bleknar inte till grått.

Vi presenterar klädernas vardagliga beskyddare

ÖKOPower-programmet levererar utmärkta resultat under en timme. Programmet är optimerat för att rengöra dina dagliga favoriter och rengör grunligt på 59 minuter. Effektiv rengöring vid lägre temperaturer möjliggörs av vår unika förblandningsteknik. För enastående klädvård med med låg energiförbrukning.
 • T-shirt-ikon
  ÖKOPower-program

  Överlägsen rengöring vid 30 grader på mindre än en timme.

 • T-shirt-ikon
  ÖKOMix-teknologi

  Unik förblandning av tvättmedel, sköljmedel och vatten för att nå varje fiber.

 • Ikon med tre tröjor
  ProSense®-teknologi

  Justerar automatiskt tid, vatten och energiförbrukning för att passa alla tvättcykler.

Grundlig och snabb klädvård med ÖKOPower

ÖKOPower är det dagliga tvättprogrammet som levererar allt du behöver. Tvätta kläder på bara 59 minuter med fantastiska resultat och mindre energiförbrukning. Du behöver inte kompromissa med prestanda eller hållbarhet. Det är grundlig och snabb klädvård.

Skyddar alla fiber med ÖKOMix-teknologin

Med ÖKOMix förblandas tvättmedel, sköljmedel och vatten innan de når trumman. Det är den första tekniken i sitt slag som distribuerar medel jämnt, så att de når, rengör och sköter om varje fiber.

Dubbelt så bra

Njut av en dubbelt så bra sköljning med vår unika tvättmaskin i 8000-serien.*

*Utvärdering av en dos sköljmedel i en tvättmaskin från AEG jämfört med en dubbel sats i en traditionell maskin.

Vi presenterar de fina skjortornas beskyddare

Att behålla en professionell look varje dag ska vara enkelt. Tvättmaskinerna i 7000-serien ser till att dina skjortor ser nya ut utan att behöva strykas.

Med ProSteam®-teknologin kan du välja att addera ånga i slutet av tvättcykeln för att minska på antalet skrynklor och veck. Alternativt kan du välja ett ångprogram för att fräscha upp kläder som inte behöver tvättas en lång stund. Det sparar inte bara tid, utan minskar också behovet av kemtvätt. Mindre tid på strykbrädan innebär mindre slitage på fiberna, vilket bibehåller klädernas känsla längre och ser till att du ser strålande ut, varje dag.

Läs mer
 • Moln-ikon
  ProSteam®-teknologi

  Minskar på antalet skrynklor och veck och fräschar upp dina kläder.

 • Ikon med 3 tröjor
  ProSense®-teknologi

  Justerar automatiskt tid, vatten och energiförbrukning för att passa alla tvättcykler.

 • T-shirt-ikon
  SoftPlus-funktion

  Förbättrar fördelningen av sköljmedel och skyddar kläderna så att de känns mjukare.

Minskar skrynklor och veck med 30%

Genom att använda PlusSteam®-funktionen där ånga adderas i slutet av tvättprogrammet, så minskas skynklor och veck på dina kläder med upp till 30%. Du kan också fräscha upp dina plagg med ett separat ång-program för att eliminera oönskad lukt. Det innebär mindre tid på strykbrädan och hos kemtvätten och mindre slitage.

PlusSteam-funktion

Den nya och förbättrade ångfunktionen låter dig avsluta ett tvättprogram genom att tillsätta ånga. Mindre tid vid strykbrädan ger dig mer tid för annat.

A: Traditionell ång-funktion (tvätta, torka och sen ånga)
B: Den nya ång-funktionen (tvätta och ånga i samma program)

Möt de klassiska plaggens beskyddare

Kläder med hög kvalitet är tillverkade för att bäras, men dina favoritplagg i vardagen behöver tas hand om för att behålla sitt skick. Tvättmaskiner i 6000-serien beräknar varje last för att skräddarsy varje tvättprogram och beräknar rätt mängd vatten och energi som tvätten kräver. 

 • Ikon med tre tröjor
  ProSense®-teknologi

  Justerar automatiskt tid, vatten och energiförbrukning för att passa alla tvättcykler.

 • Tshirt-ikon
  SoftPlus-funktion

  Förbättrar fördelningen av sköljmedel och skyddar kläderna så att de känns mjukare.

 • Vatten-ikon
  Varm och kall anslutning

  Spara upp till 50% energi genom att använda elnätet eller lagrat varmvatten.

  Funktionerna kan variera beroende på produktmodell.

Dubbelt så effektiv klädvård

ProSense®-teknologin justerar tid, vatten och energiförbrukning efter lastens storlek, oavsett om det är en skjorta eller en större veckotvätt. Detta tack vare de specifika sensorerna som intelligent kontrollerar programinställningarna och ser till att dina kläder inte tvättas mer än den tid som krävs. Det innebär mindre slitage och att kläderna bibehåller sin färg och form längre.

Med ProSense®-teknologin får du:

Snabbare detektering av tvättlast - anpassar snabbt tvättprogrammet efter att tvättmaskinen satts på.

Högre noggrannhet - optimerar tvättprogrammet baserat på textiltypen genom att detektera storleken av tvättlasten och mäta vattenabsorptionen. 

Större flexibilitet - anpassar tvättprogrammet för mindre tvättlast (1-2 kg).