Upptäck

Ångugnar

Food cooked with AEG Steam Ovens

Gör ditt bröd extra mjukt och fluffigt med en perfekt krispig yta. Den här ugnen är en dröm både för bakning och för att laga en saftig, gyllene stek.

Ångans kraft ger dina rätter krispigare ytor och låter dig utforska nya dimensioner i din matlagning.

Njut av mör och delikat fisk, spannmål och grönsaker som exploderar av smaker som du aldrig tidigare upplevt.

Vår mest avancerade ugn introducerar den otroliga Sous Vide-tekniken till din matlagning. Helt enkelt det bästa sättet att laga perfekta kött-, fisk- och grönsaksrätter.

Varför välja en ångugn?

En ångugn gör allt din nuvarande ugn gör, men hjälper dig också att ta din matlagning till en högre nivå. I en vanlig ugn omges maten av torr värme. Ångugnar adderar ånga till processen och den extra fuktigheten förbättrar smak, konsistens och färg samtidigt som du får en härligt krispig yta. Låter det för bra att vara sant om vi säger att varje måltid blir ett mästerverk?

Varför använda sous vide?

I våra SteamPro-ugnar med sous vide kan du uppnå resultat som är omöjliga i en vanlig ugn. Vakuumförseglade påsar bromsar upp oxidationen, vilket bevarar smak, samtidigt som temperaturen hålls exakt. Denna precision bevarar aromer som får det att vattnas i munnen och resultatet kan upprepas gång efter gång. Sous vide må vara en avancerad teknik, men AEG gör den enkel att använda.

Lägg till ånga till laxen

Glöm grytan och använd ånga istället. När du lagar lax i en SteamBoost-ångugn håller den skonsamma ångan den underbart mör och förhindrar att den torkar ut. Resultat syns direkt. Ångan hjälper till att bevara livsmedlens naturliga färg. Lax med den rätt ljusrosa färgen är precis lika god som den ser ut att vara.

Ånga förbättrar alla rätter

Oavsett vad du tänker laga finns ett ångprogram som sätter pricken över i:et. Låg ånga för möra stekar och läckra bakverk, medelhög ånga får rester att bli som nytillagade och full ånga lockar fram smaken i fisk, grönsaker och gryn som ris och cous-cous.

Vetenskapen bakom bättre bakning

Bakning är både en konst och en vetenskap. För att skapa ett mästerverk är ånga lika viktigt som bakpenseln. Med en knapptryckning på multifunktionsugnen med SteamBake tillför du exakt rätt mängd ånga till gräddningen. På så sätt jäser degen mer och snabbare samtidigt som ytan blir härligt knaprig.

Tre steg till bättre bakning med SteamBake

 • Häll vatten i multifunktionsångugnen SteamBake
  1
  Steg 1

  Häll 100 ml vatten i ugnsutrymmets botten.

 • Ångknappen på multifunktionsångugnen SteamBake
  2
  Steg 2

  Välj SteamBake-programmet och tryck på Steam-knappen.

 • Baka i multifunktionsångugnen SteamBake
  3
  Steg 3

  Låt ugnen värmas upp i 5 minuter innan du ställer in dina mästerliga bakverk. Baka och njut av resultatet.

Ångugnsrecept

Ånga är ett hemligt vapen i köket som är enkelt att använda. Med de här recepten kan du laga fantastiska rätter som öppnar upp för nya dimensioner av smak och konsistens. Tillaga de perfekta vårrullarna eller ta chokladfondanten till en helt ny nivå. Upptäck möjligheterna med ånga.

Fler fördelar med ånga

Den rena insidan av en AEG-ångugn

Smidig matlagning, smidig rengöring

I våra ugnar går matlagning med ånga som en barnlek och när du är klar går även rengöringen som en dans. Ångrengöringsprogrammet gör det lätt att få bort ingrodda matrester, medan pyrolysrengöringen bränner av matrester så att en fin aska bildas som du enkelt torkar bort. Du kan fokusera på matlagningen utan att vara orolig för grovgörat.

MaxiKlasse-bakplåt med non stick-beläggning

Baka som en riktig konditor

Den perforerade MaxiKlasse-bakplåten fördelar värmen jämnt så att bakverken får en knaprig skorpa och samtidigt blir härligt luftiga inuti. Den stora bakytan med non stick-beläggning gör att du kan baka precis vad du vill, allt från småkakor och frasiga smördegspajer till härligt gyllenbruna baguetter och lantbrödslimpor med krispig yta.

En person upptäcker My AEG-appen i sitt AEG-kök

Läckra recept ett klick bort

Briljera med dina kunskaper i ånga och sous vide med hjälp av My AEG-appen. Utforska hundratals recept och hitta tips för köket och för din kosthållning, samt råd om ingredienser och allergener. Låt vår matlagningskalkylator välja ugnsinställningar åt dig medan du kan anteckna i recepten, eller dela dina favoritrecept på sociala medier.