Köpguide

Hitta den bästa torktumlaren för dig

Energiförbrukning

AEG erbjuder ett stort utbud av torktumlare med en energiklassificering mellan B till A+++. (A+++ är den mest energieffektiva och har en positiv effekt på dina elräkningar. En sofistikerad värmepumpsteknik kan spara upp till 40% energi jämfört med standardtumlare, vilken gör den till ett kostnadseffektivt alternativ. 

Tack vare ProSense kan du torka smartare. Tekniken garanterar bästa energiförbrukning genom att snabbt anpassa torkprogrammet till laststorleken i trumman. Överväg en torktumlare med en invertermotor. De är mer skonsamma och förlänger livslängden på din maskin. Resultatet blir kortare torktider och mer konsekventa resultat.

Tips: Överbelasta inte din torktumlare. Om du lämnar lite plats för dina kläder så torkar de snabbare.

Utrymme och placering

Det första steget är att se till torktumlaren får plats. Mät därför det tillgänliga utrymmet.

Bredd: 60 cm - En standard torktumlare passar in här
Bredd: < 60 cm - En mer kompakt torktumlare är perfekt för hushåll med begränsat utrymme. Häng den på en vägg för att maximera ditt utrymme. Alternativt kan du stapla din torktumlare på din tvättmaskin.

Tips: Har du ett begränsat utrymme? Överväg en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. 

Kapacitet

När du ska bestämma hur stor kapacitet din torktumlare bör ha, ska du undersöka följande:

Hushållsstorlek: ett stort hushåll kräver mer kapacitet än ett litet
Vanor: Hur många gånger i veckan maskintorkar du dina kläder?
Material och storlek: exempelvis täcken och gardiner kräver en större trumma för bästa resultat

Alla torktumlare från AEG är utrustade med ProSense-teknologi. Den använder avancerade fukt- och temperatursensorer för att justera energiförbrukningen beroende på belastningen.

Torka känsliga textilier och ylle

Våra mest avancerade torktumlare täcker 93% av alla tygtyper (blandtextilier, syntet, jeans, bomull, siden, ull, siden, dun och spets) med program såsom:

 • Svart silkesplagg
  Fintvätt

  Vårt ylle-program garanterar att dina plagg håller sin form. Programmet är så pass effektivt att Woolmark har certifierat flertalet av våra torktumlare. 

  Att torka din fintvätt i en maskin från AEG resulterar i plagg utan skrynklor, jämfört med lufttorkning.

 • Vattentät-jacka
  Ytterkläder

  Behåll din favoritskidjacka i perfekt skick säsong efter säsong. Använd vårt outdoor-program och återställ och bevara dina funktionskläder. Bättre än lufttorkning.

 • Orange dunjacka
  Dun och vadderat

  Använd detta program för att skydda dina dunjackors värmeisolering med upp till 30% jämfört med lufttorkning. 

 • Grått tyg
  Täcken

  Täcken kan vara svåra att torka. Därför har vi utvecklat ett torkprogram som  kan hantera större material såsom täcken och lakan.

Matchande tvättmaskiner

Tvättmaskiner och torktumlare från AEG har en matchande design. Du kan ha dem stående bredvid varandra eller stapla maskinerna ovanpå varandra för att optimera ditt utrymme.


Två tvättmaskiner bredvid varandra

Torka kläderna med ånga

ProSteam-teknologin använder ånga för att på ett enkelt och snabbt sätt fräscha upp dina kläder så att du ska kunna använda dem på en gång. Det snabba och skonsamma programmet minskar skrynklor och veck i torra material.

Träffsäkra sensorer

Våra torktumlare i sortimentserierna 6000, 7000 och 8000 är utrustade med ProSense-teknologi. Avancerade fukt- och temperatursensorer upptäcker när plaggen är torra och stoppar då programmet. ProSense sparar tid och energi och skyddar dina plagg från att överbearbetas i maskinen. Teknologin 3D Scan är tillgänglig för maskiner i serien 9000. Den unika sensorn känner av fukt på ytan och insidan av material. Resultatet innebär plagg som är behandlade med precision och omsorg.

Smarta torktumlare

Med My AEG Care-appen, så kan du styra din torktumlare direkt från din telefon och uppleva skräddarsydd klädvård. Välj vilket plagg du vill torka och appen kommer att rekommendera ett optimalt torkprogram utifrån temperatur, klädmaterial och färg. För perfekta resultat.

Läs om våra smarta uppkopplade produkter

Frigör tid och utrymme

Att lufttorka kläder på en torkställning kräver mer utrymme än torktumling och resulterar i mer tid vid strykbrädan. Torktumlare från AEG är mycket snabbare än lufttorkning. Istället för att spendera värdefull tid på att hänga din tvätt kan du istället njuta av 365 problemfria dagar om året med din torktumlare.

Certifieringar

Woolmark-certifieringen är en stämpel av godkännande från Woolmark Company. Du kan vara säker på att våra torktumlare från AEG är skonsamma mot alla dina plagg, inklusive ull-material.

Omsorgsfull torkningsprestanda med precision

Vi introducerar våra torktumlare i 9000-serien som är designade för att kunna leverera en högkvalitativ torkningsprestanda. Den unika och intelligenta 3DScan-teknologin avläser luftfuktigheten och justerar programtiden därefter för att skydda dina kläder. Torktumlaren bibehåller upp till 30% av värmeisoleringen i dunjackor jämfört med lufttorkning. Så våga och lita på att dina favoritplagg torkas med optimal klädvård i torktumlaren.

 • Ikon med en jacka
  3DScan-teknologi

  En unik sensor läser av fuktigheten i plaggen för optimal torkning och klädvård.

 • Mix XL-ikon
  Mix XL-program

  Levererar en unik förblanding av tvättmedel, sköljmedel och vatten för att nå varje fiber.

 • Ikon med händer i en cirkel
  AbsoluteCare®-system

  Intelligenta trumrörelser och temperaturjusteringar för ultimat skötsel av alla dina plagg.

Våga maskintorka dina kläder

Dunjackor bibehåller sin form och upp till 30% högre värmeisolering jämfört med lufttorkning.

Upptäck våra torktumlare i 9000-serien

Redo att bäras

Du kan torka bomulls- och syntetplagg tillsammans utan att behöva sortera dem. Våra intelligenta torktumlare kan dessutom garantera 30% mindre skrynklor och veck jämfört med lufttorkning.

Upptäck våra torktumlare i 9000-serien

Silkesplagg torkas mer skonsamt i maskin än med lufttorkning

AbsoluteCare®-systemet möjliggör att du kan maskintorka alla dina silkesplagg. Torktumlaren levererar lika skonsam klädvård som lufttorkning men garanterar även att dina plagg behåller sin form och är redo att användas med mindre skrynklor och veck. 

Upptäck våra torktumlare i 9000-serien

Beskyddaren av den varma ylle-tröjan

Har du aldrig vågat torktumla ylle-, silke- eller funktionsplagg? Nu är det möjligt att maskintorka alla plagg som du tvättar i maskin. Från de mjukaste ylletröjorna till den finaste skjortan i din garderob. Torktumlare med AbsoluteCare®-systemet skräddarsyr torkprogrammet för att kontrollera rörelserna och temperaturen i trumman. Formen i dina ömtåligaste plagg kan nu bevaras och skrynklorna reduceras.

 • Ikon med händer i en cirkel
  AbsoluteCare®-system

  Intelligenta trumrörelser och temperaturjusteringar för ultimat skötsel av alla dina plagg.

 • Ikon med en termometer
  SensiDry®-teknologi

  Skonsam och effektiv torkning vid lägre temperaturer.

 • Tshirts-ikon
  ProSense®-teknologi

  Justerar automatiskt tid, vatten och energiförbrukning för att passa alla tvättcykler.

Garanterar skrynkelfria resultat*

AbsoluteCare®-systemet torktumlar dina favoritylletröjor men också handtvättsplagg och eliminerar skrynklor och veck. Vårt specialutvecklade ylle-program är precis lika skonsamt som plantorkning.

* Jämfört med torkning av ylle på plant underlag.

Behåller funktionsplaggens vattenskydd bättre än lufttorkning

Vårt nya Outdoor-torkprogram är bättre än vanlig lufttorkning när det gäller funktions- och andningsbara plagg. Programmet använder precis rätt värme för att återställa det vattenavvisande membranets prestanda. Det ser till att dina plagg behåller sin prestanda och funktion längre.

Lika skonsam klädvård som lufttorkning

Omdefiniera hur du torkar dina kläder med våra torktumlare i 8000-serien. Dina ömtåligaste plagg tas väl hand om och torkas med låg hastighet. Du kan lita på att alla dina sidenplagg kommer att behålla sin form och bäras med mindre veck än om du hade lufttorkat dem.

Låt oss presentera beskyddaren av finblusen

Att torktumla innebar tidigare hög värme. För hög värme är ingenting som dina kläder bör utsättas för. För att dina stickade plagg, bomulls-tshirts och andra favoriter ska kännas som nya längre behöver de särskild klädvård. SensiDry®-teknologin torkar dina plagg vid nästan halva temperaturen om man jämför med traditionella torktumlare utan att torktiden förlängs avsevärt. Teknologin ser till att kläderna aldrig utsätts för onödig värme och minskar på slitage.

 • Ikon med termometer
  SensiDry®-teknologi

  Skonsam och effektiv torkning vid lägre temperaturer.

 • Ikon med t-shirts
  ProSense®-teknologi

  Justerar automatiskt tid, vatten och energiförbrukning för att passa alla tvättcykler.

 • Stoppur-ikon
  Snabbare torkprogram

  Förbättrad luftflödesdesign som torkar kläder snabbare och mer effektivt.

AEG SensiDry®-teknologi

SensiDry®-teknologin torkar dina plagg vid nästan halva temperaturen om man jämför med traditionella torktumlare - vilket minskar slitage och bibehåller texturen i dina kläder.

ÖKOFlow Filter-system

Med det nya dubbelskiktiga filtret och dess tätning behöver du bara rengöra ett filter. Det säkerställer att torktumlingen håller energiförbrukningen på den lägsta nivån. 

Beskyddaren av dina dagliga favoritplagg

Kläder som utsätts för hög värme och för kraftiga rörelser håller inte för många års användning. ProSense®-teknologin använder temperatur- och fuktsensorer för att finjustera torkcykeln vid varje tillfälle för att se till att kläderna aldrig blir övertorkade. Oavsett om du torkar endast en skjorta eller en full maskin, kommer torktumlaren att anpassa tiden. Det minskar på slitaget samt sparar tid och energi. Dina dagliga favoritplagg torkas effektivt och tas väl hand om, gång efter gång.

 • Ikon med t-shirts
  ProSense®-teknologi

  Justerar automatiskt tid, vatten och energiförbrukning för att passa alla tvättcykler.

 • Ikon med en klocka
  Fördröjd start

  Torkprogrammet sätts på automatiskt när det passar dig och ditt schema.

 • Ikon med en rund pil
  Vändbar dörr

  Förenklar torkhanteringen med möjlighet till fyra olika handtagspositioner.

Spara tid och energi

ProSense®-teknologin i våra torktumlare i 6000-serien använder avancerade temperatur- och fuktsensorer för att justera torktid och energiförbrukning.

Vändbar dörr

Torkhanteringen förenklas då du har möjlighet till fyra olika handtagspositioner. Den helt vändbara dörren ger dig fullständig åtkomst och förenklar placeringen av din maskin.