Köpguide

Hitta den bästa diskmaskinen för ditt hushåll

Halvöppnad diskmaskin

Utrymme och placering

Storleken på diskmaskinen är en viktig faktor. Mät därför det tillgängliga utrymmet där du vill placera din diskmaskin.

60 cm bredd eller mer – En standard-diskmaskin passar utmärkt och ger maximalt kapacitetsutrymme.
45-60 cm bredd – En SlimLine-diskmaskin rengör disken och har en smalare utformning.

Diskmaskin från AEG

Typ av diskmaskin

Helintegrerad diskmaskin - denna modell placeras bakom köksskåpet och matchar din köksdesign.

Halvintegrerad diskmaskin - endast kontrollpanelen är synlig på dessa diskmaskiner och har en lucka som smälter in i kökets övriga inredning. 

Fristående diskmaskin - dessa fristående diskmaskiner passar utmärkt om du vill matcha maskinen med dina övriga vitvaror i ditt kök. 

Skinande ren disk i diskmaskin

Kapacitet

Diskmaskinens kapacitet mäts oftast i antal standardkuvert. Ett standardkuvert är det porslin man använder till en trerättersmåltid. 

12–15 standardkuvert – Passar bra för familjer som tycker om att bjuda över gäster på middag då och då. 
9 standardkuvert – Disk som ryms i en smalare diskmaskin och passar hushåll med begränsat utrymme.
6 standardkuvert – Överväg en bänkdiskmaskin. De gör sig bra i mindre köksutrymmen och passar dig om du ofta äter ute.

Fin-glas i diskmaskin

Programval

För ömtåliga glas – Du kan vara säker på att dina glas tas om hand med våra högkvalitativa och moderna diskmaskiner. Håll utkik efter funktioner som levererar extra stabilitet och skyddar dina glas, såsom SoftSpikes och SoftGrips.

För grytor och kastruller – För ordentlig rengöring av envisa matrester i grytor och kastruller, spana efter en diskmaskin med ett intensivt 70°C-program. Hygieniska resultat på mindre än 90 minuter.

För blandad disk – Några modeller låter dig variera intensiteten och temperaturen i rengöringen av den övre och undre korgen. Det innebär att du kan diska känsligare porslin och glas i den övre korgen samtidigt som smutsigare grytor rengörs nedanför i samma program. 

En hög av tallrikar

Bekvämlighet

Våra diskmaskiner kan erbjuda flera alternativ som kan assistera dig i din hektiska vardag. 

ComfortLift® – Världens första diskmaskin i arbetshöjd. Underkorgen lyfts till en bekväm höjd vilket gör det enkelt att fylla och tömma diskmaskinen. 

DelayStart – Du kan styra vilken tid programmet ska starta med hjälp av en fördröjd startfunktion. Maskinen anpassar sig efter ditt schema.

30-minuters snabbprogram – Med snabbprogramet rengörs disken på endast 30 minuter.

Energimärkning

Energiförbrukning

Energiklassificeringar sträcker sig från A (mest energieffektiv) till G (minst energieffektiv). Välj en diskmaskin som har en hög klassificering och håll ner dina elräkningar. 

Vissa diskmaskiner har ett unikt vattenbesparingssystem som minskar vattenförbrukningen med upp till 6,5 liter per diskprogram. 

Diskmaskin från AEG

Välj produkt

I vårt sortiment kan du hitta allt från modeller med stor kapacitet till diskmaskiner med avancerade funktioner. Oavsett behov har vi den perfekta diskmaskinen just för dig.

Utforska vårt sortiment av diskmaskiner

Först på marknaden

För första gången kan du fylla och tömma diskmaskinen utan besvär

ComfortLift-diskmaskinen från AEG

Skonsam maskindisk på helt ny nivå

ComfortLift-diskmaskinen är den första med en smidig, mjuk lyftmekanism som höjer den nedre korgen. På så sätt står du i en bekvämare ställning när du fyller och tömmer maskinen och slipper böja dig mindre ofta. Korgen glider sedan mjukt tillbaka på ComfortRails-skenorna utan att tallrikarna slamrar.

 • Satellite Spray-armen
  1
  Når alla hörn

  Satellite Spray-armen håller rent i varenda hörn i diskmaskinen och garanterar en effektiv rengöring varje gång.

 • Ömtåliga glas
  2
  Ger glasen ett ultimat skydd

  Se till att dina glas är säkra och skinande rena. SoftGrip-funktionen skyddar dina finaste glas från att gå sönder eller repas.

 • ComfortLift-diskmaskinen från AEG
  3
  Alltid rädd om porslinet

  Med ComfortRails, glider korgen lätt på plats utan att tallrikarna slamrar mot varandra.

AEG SoftGrips och SoftSpikes håller ett ömtåligt glas på plats

Dina glas blir väl omhändertagna

Champagne ska drickas ur dina allra finaste glas. Våra diskmaskiner har ett särskilt program för ömtåliga glas och håller försiktigt varje glas på plats med SoftGrip-gummiklamrar.

Naturlig torkning

Med AirDry kan du försäkra dig om att din servis alltid är helt ren och torr när diskmaskinens program är slut. Teknologin använder naturlig luftgenomströmning vilket gör din disk helt torr. Tio minuter innan programmets slut öppnas luckan automatiskt så att luften kan genomströmma maskinen. Detta sparar dig tid, sänker energikostnaden och hindrar disken från att få vattenfläckar.

Diskkorg för glas

Prisbelönt skydd

Du kan diska även de finaste kristallglasen i maskin utan att vara orolig. Vår prisbelönta glaskorg har plats för åtta glas och använder mjuka, böjbara grepp som håller glasens stjälkar på plats. Korgen kan anpassas efter olika storlekar på glas och passar in i botten på diskmaskinen. Dina glas är alltid redo för minnesvärda ögonblick!

Fler fördelar med våra diskmaskiner

Mer utrymme, större flexibilitet

Med våra XXL-diskmaskiner klarar du disken enkelt även efter riktiga storkalas. Många gäster eller skrymmande köksredskap? Ingen fara: extra stort utrymme med plats för upp till 15 kuvert, utan att ta upp större plats i köket. Ät, drick och njut! Disken är kirrad!

Ett gnistrande rent vinglas och en uppsättning kastruller

Skinande program

AEG:s diskmaskiner klarar många olika sorters disk som alla kräver olika intensiv rengöring. XXL-seriens avancerade Sensorlogic-funktion har två sensorer som mäter diskmängd och nedsmutsning och finjusterar det valda programmet utifrån det.

Skinande rent, hälften så mycket vatten

Skinande rent med halva vattenåtgången jämfört med en vanlig diskmaskin. XXL-diskmaskinernas WaterSave-system är ett av de mest vattensnåla systemen på marknaden. Varje program sparar vatten som återanvänds vid nästa fördisk. Totalt sparas 2 100 liter per år.

AEG ProCleans extra tyst-program

Underbara tystnad

XXL-diskmaskinernas Extra Silent-program (endast 37 dB) gör dem till klassens tystaste så att du kan njuta av middagsbjudningen eller ett glas vin i lugn och ro. Time Beam-teknologins röda ljusstråle på golvet visar när disken är klar.