
Vi hjälper dig välja rätt spishäll
Läs vår köpguide för spishällar och få tips på vad du bör tänka på före köp. Utforska olika typer som induktion och glaskeramik – hitta rätt häll för din matlagning, köksstil och behov.
Vanliga frågor om spishällar
Skillnaden ligger i uppvärmningstekniken. En induktionshäll värmer endast kokkärlet direkt med hjälp av magnetism, vilket gör den snabbare och mer energieffektiv. En glaskeramikhäll använder traditionella värmeelement under glasytan, vilket gör att både hällen och kärlet blir varma. Induktion kräver magnetiska kokkärl – det gör inte glaskeramik.
¹Resultat kan erhållas på alla AEG induktionshällsmodeller i serierna 3000-9000 (utom TotalFlex). Internt mätt i jämförelse med elektrisk keramikhäll (HK834060XB) för att koka upp 1,5 liter vatten på 180 mm kokzonerna.
²Interna tester visar att koka vatten med full effekt i 20 sekunder längre än nödvändigt utan kokdetektering motsvarar en laddning av ett telefonbatteri på 4 500 mAh.
³Baserat på externa tester, jämfört med vår standardhällyta utan särskild behandling eller beläggning