Köpguide

Hitta den bästa induktionshällen för ditt hem

Tillagning av mat på spishäll

Varianter på hällar

Induktion Induktionshällar både värmer upp och reagerar snabbt, vilket betyder att du med självförtroende kan använda tekniker där rätt temperatur är grundläggande för ett perfekt resultat. För dig som önskar mångsidighet så kan du välja en induktionshäll med flexibla kokzoner. Ytan runt den aktiva kokzonen på induktionshällar förblir sval och ser därmed till att matlagningen sker på ett säkert sätt. 

Glaskeramik – Glaskeramikshällar har ett värmesystem som döljs under en slitstark och slät glaskeramikyta. Dessa är lätta att rengöra och fungerar tillsammans med kastruller och pannor i alla variationer och storlekar.

ComboHob - Hällar med integrerad fläkt är en induktionshäll och köksfläkt i en kombinerad produkt. Med en inbyggnadshäll får du mer utrymme samtidigt som det skapar en öppen och luftig känsla i ditt kök.

Många kastruller på spishäll

Mått

Välj rätt häll utifrån tillgängligt utrymme i ditt hem.

30-36 cm – Hällar som passar detta utrymme har två kokzoner, vilket är svårslaget för mindre kök.
60 cm – En häll med detta mått passar de flesta hushåll och erbjuder tre eller fyra kokzoner.
70, 80 eller 90 cm – Hällar i denna storlek passar utmärkt för större familjer eller hemmakockar och erbjuder upp till sex kokzoner. Dessa hällar kan även ge flexibla zoner som passar alla dina behov.

Kom ihåg: För att våra hällar ska kunna installeras hos dig, måste din bänkskiva vara minst 12 mm djup. 

Kött och grönsaker serverat på fat

Valet av tillagningsmetod

Fundera på vilken typ av matlagning du gör innan du väljer spishäll. Här följer några exempel.

Snabba recept - pasta- och wokrätter mm. – En snabbuppvärmd spishäll är att föredra. Välj en induktionshäll med en boosterfunktion för att skynda på matlagningsprocessen.

Avancerade matlagningsmetoder - Vattenbad, smälta, ånga mm. – En induktionshäll ger dig en oslagbar temperaturkontroll så du kan tackla avancerade matlagningsmetoder utan problem. Med induktion kan du värma upp och kyla ner kokplattorna på nolltid och ha full kontroll över matlagningen.

Större gryträtter – Glaskeramikhällar har kokzoner med olika storlekar för att passa alla kastruller och pannor. Alternativt tillåter induktionshällar dig att slå samman två individuella kokzoner till en större.

En kokzon

Rengöring

Induktionshällar – Vår intelligenta induktionsteknologi värmer upp kastrullen och maten inuti, men ingenting annat. Ytan runt omkring förblir sval så att ingenting bränns vid. Tack vare den släta och plana ytan så kan ingen smuts eller matrester gömma sig.

Glaskeramikhällar – Den släta, jämna och keramiska ytan är enkel att rengöra.

En kastrull på hällen

För din säkerhet

Induktion – Med induktion värms bara kastrullen och maten inuti, ingenting annat. Ytan runt omkring förblir sval så att du inte kan bränna dig. Dessutom kan hällkontrollerna spärras för att förhindra att hällen slås på av misstag.

Glaskeramik – Barnspärren garanterar att hällen inte kan slås på oavsiktligt. Indikatorn för restvärme låter dig dessutom veta när hällen är sval och säker att vidröra igen.

Spishäll och fläkt från AEG

Välj produkt

Oavsett om du lagar mat till dig själv eller bjuder hem ett gäng vänner på middag så har AEG en häll som passar dig utmärkt.

Din personliga Sous chef

Att laga mat med precision är grundläggande för ett läckert resultat och god smak. Njut av en garanterad precision genom assisterad matlagning med den avancerade teknologin i serien AEG Sensecook. SenseFry® ger en jämn värme så att din köttbit alltid tillagas till det resultat du önskar. SenseBoil® förhindrar att vatten kokar över tack vare sin sjudningsprocess. 

Utsökt precision

SensePro®-spishällen får varje maträtt att imponera i varje detalj. Med den trådlösa kökstermometern kan du uppmäta temperaturen i din mat. Koka pasta, sjud din favoritsås, stek en köttbit – oavsett om du vill ha den rare, medium eller well-done. Det är även möjligt att tillaga med sous vide på din spishäll. Det är din personliga Sous chef för professionella resultat i ditt kök.

Upptäck SensePro®-spishällen

Bemästra din matlagning

Bemästra varje rätt med den trådlösa kökstermometern SensePro®. Den identifierar innertemperaturen i exakt grad och kommunicerar gradantalet och anpassade värmejusteringar till spishällen. Den kan även mäta och bibehålla exakta vattentemperaturer, vilket innebär att det nu är möjligt att laga mat med Sous Vide på din häll. För professionella resultat. 

Upptäck SensePro®-spishällen

SenseBoil-sensor

SenseBoil-sensorn upptäcker stigande bubblor i kokande vatten och justerar temperaturen automatiskt så att det sjuder kontrollerat. Det förhindrar vatten från att koka över och ingenting spills ut på spishällens yta. Detta sparar tid och energi i köket. 

Upptäck SenseBoil®-spishällen

Konsten att steka i panna

SenseFry® bibehåller en jämn värme för bästa stekresultat. Du behöver inte gissa när pannan har rätt temperatur eller justera värmeinställningarna under tillagningen.

Upptäck SenseFry®-spishällen

Fullständig kontroll med touchdisplay

Använd den intelligenta touchdisplayen på en spishäll med SensePro® och SenseFry® för att välja anrättning och önskat resultat. Önskvärd värme justeras mycket enkelt med hög kvalitet. 

Upptäck spishällar SensePro® och SenseFry®

VARFÖR INTE HELT PERFEKT

Varför gissa när du kan få absolut precision med en SensePro-spishäll. Den trådlösa sensorn mäter matens innertemperatur och justerar temperaturen i dialog med hällen. För perfekta resultat rakt igenom. Varför ägna tid åt köksutrustning som inte lever upp till din standard.

Upptäck SensePro

Smarta spishällar för alla situationer

Våra spishällar har funktioner för flera situationer och behov - här får du en översikt:

SenseBoil® - Hällen känner av när kokande vatten närmar sig kokpunkten och justerar temperaturen därefter. Mindre stormkok, mer behagligt puttrande.

SenseFry® - Temperaturen justeras automatiskt så att du alltid får jämn värme under panna och kastrull. Njut av precis lagom mycket stekyta

SensePro® - Den trådlösa matlagningssensorn mäter matens innertemperatur och justerar temperaturen i direkt dialog med hällen för bästa resultat.

Sås i kastrull

Flexibla kokzoner

Induktionshällarnas kokzoner i MaxiSense®-sortimentet kan storlekanpassas. Det innebär att varje zon kan uppfatta storleken och formen på den kastrull eller stekpanna du använder. Oavsett om den är liten eller stor, så anpassas kokzonen därefter. Du får fullständig kontroll medan din spishäll underlättar din matlagning.

Maxisense med Bridge-funktion

Denna spishäll är lätt att använda när du lagar mat för större middagar, eller när du vill använda en större gryta eller långpanna. Med Bridge-funktionen kan kokzonerna slås ihop för att skapa en stor. Kokzonerna samverkar och kan ställas in på samma temperatur och tidsinställning, för en idealisk matlagning.

Upptäck MaxiSense med Bridge-funktion

MaxiSense med FlexiBridge

Från festmiddagar till vardagskvällsmat så är det du som ska laga mat på det vis som du önskar. Denna spishäll passar utmärkt tillsammans med alla dina köksredskap och ger oklanderliga resultat med jämn och exakt värme under hela tillagningen. Anpassa din matlagning och slå ihop upp till fyra kokzoner för att dra nytta av det tillgängliga utrymmet. FlexiBridge gör komplexa måltider som kräver stora kokkärl eller pannor enkla att utföra.

Upptäck MaxiSense med FlexiBridge
 • Två kastruller på spishäll
  1
  Två kokzoner 50-50

  Med standardinställningen så kan spishällen rymma två kastruller eller stekpannor, där var och en har en diameter på upp till 210 mm.

 • En kastrull och en stor gryta/panna
  2
  Två kokzoner 70-30

  Alternativt så kan du laga mat med en större stekpanna eller gryta , medan du gör en sås eller liknande på den mindre zonen. 

 • En stor gryta/panna
  3
  En kokzon 100

  Om du kombinerar båda kokzoner, så har du möjlighet att laga mat på en stor och rymlig yta. Här kommer din största gryta eller stekpanna väl till användning. 

Powerslide-funktionen visar kastrullernas position på hällen

Från stormkokning till jämn varmhållning 

Få ut mer smak ur vare måltid med spishällens precisa och jämna temperaturfunktion PowerSlide. Genom att glida din kastrull från en zon till en annan låter den koka, sjuda och varmhålla din mat. Välj från förinställda program eller anpassa zonerna utifrån ditt tycke. Nu kan du kontrollera din matlagning för enastående resultat, precis som på ett restaurangkök. 

Stekt kött på häll
Lätt att rengöra

Pure-hällens subtila yta gör rengöringen enkel och snabb.

Elegant och stilfull yta

Med en stilfull design garanterar den ett elegant tillskott i ditt kök. Spishällen Pure smälter sömlöst in på arbetsytan och reagerar på din beröring. De moderna LED-kontrollerna och kokzonerna är endast synliga när du vill att de ska vara det. Bänkskivan behåller därför sin eleganta och subtila finish. 

Intuitiv kontroll

LED-kontrollerna reagerar på din beröring och genom att du placerar en kastrull på hällen. Den lyser intuitivt upp den kokzon som ska användas. Unvik att placera en kastrull på en zokzon som inte ska användas vid tillfället och upplev kraften i att laga mat med AEG.

Upptäck spishällen Pure med FlexiBridge

Vinnare av iF design award 2019

Innovation och design genomsyrar allt som vi gör, och det lönar sig. Spishällen SensePro har blivit prisad för sin fenomenala design av iF design award 2019. Men det är inte bara utseendet som är världsklass - hällen möjliggör också att laga mat utöver sin förmåga. 

 
Upptäck en häll med SensePro

Snabbare än andra spishällar

Induktionshällar värmer upp på nolltid i jämförelse med övriga spishällar, vilket låter dig bemästra dina recept snabbare. Våra induktionshällar har touchkontroller som du kan ha makten över för att kyla ner och få upp temperaturen på nytt. Du kan nu se till att dina finaste rätter blir serverade precis så som du vill. 

Exakt värme, oklanderliga resultat

Nu är det enkelt att uppnå perfekta och professionella resultat i köket. Induktionshällar från AEG låter dig att skifta tillagningstemperatur på ett ögonblick genom att flytta en kastrull från en zon till en annan. Du kan tillreda en saftig och krispig lax lika skickligt som att smälta silkeslen choklad.

Svala ytor ger ett säkert kök

Vår intelligenta induktionsteknologi värmer upp kastrullen och maten inuti, men ingenting annat. Ytan runt omkring förblir sval så att ingenting bränns vid. Tack vare den släta och plana ytan så kan ingen smuts eller matrester gömma sig. Dessutom startar upphettningen endast när det finns en kastrull eller stekpanna på spishällen. Det betyder att utan köksredskap - ingen värme, inga olyckor.

Fler fördelar med induktion

 • En kastrull med kokande vatten på en AEG-induktionshäll
  1
  Snabbare uppvärmning

  Koka vatten snabbare med hjälp av PowerBoost-knappen. Perfekt för alla uppgifter som kräver snabb tillagning som att bryna kött.

 • Kvinna som använder kontrollpanelen på MaxiSense Combi-induktionshällen
  2
  Pausa din matlagning

  Nu behöver du inte längre vara orolig för att oväntade avbrott ska förstöra maten du lagar. Det är bara att trycka på ”Stop + Go” för att pausa värmen och sedan trycka på knappen igen när du är redo att återuppta matlagningen.

 • En spishäll som kommunicerar trådlöst med en köksfläkt med hjälp av AEG:s hob2hood
  3
  En helautomatisk köksfläkt

  Hob2Hood reglerar automatiskt köksfläkten efter vad du har på spisen.

Upptäck våra induktionshällar

IAE64411FB

 • SenseBoil® kontrollerar vattnet
 • Hob2Hood-trådlös fläktstyrning
 • Induktion - frihet

IPE74541FB

 • PureBlack - ingen synlig grafik
 • Bridgefunktion-slå ihop kokzoner
 • Hob2Hood-trådlös fläktstyrning
 • Slider touch

IAE84881FB

 • SensePro® med SousVide
 • Trådlös matlagninstermometer
 • Touchdisplay ger full kontroll
 • Hob2Hood-trådlös fläktstyrning
 • Bridgefunktion-slå ihop kokzoner