Gå till huvudinnehåll
Pre-summer event - Få upp till 20 % rabatt
En AEG-ångugn
Ångugn

Utforska vårt sortiment av ångugnar och kombiugnar – där innovativ teknik möter sömlös design. Ta matlagningen till nästa nivå med ånga. Bevara smak, saftighet och näring när traditionella ugnsfunktioner kombineras med ångteknik för enklare och mer inspirerande matlagning.

full-width-block

Ångugnar för precision. Smak i världsklass.

Våra ångugnar är perfekta för bakning, grillning och klassisk ugnsstekning men öppnar också dörren till helt nya kulinariska möjligheter. Med avancerad ångteknik förhöjs smakerna, näringen bevaras och du får full kontroll – för perfekta resultat, varje gång. Laga måltider som ett proffs, med precision i varje steg.

Ånga som gör skillnad.

Laga allt från saftig kyckling med krispigt skinn och ångkokta grönsaker med spänst och naturlig smak till perfekt kött med exakt innertemperatur tack vare sous vide-funktionen. Med ångugnens justerbara ångnivåer och smarta funktioner som Steamify® får du full kontroll och resultat i absolut toppklass.

Näring i fokus. Smak i varje tugga.

Upp till 90 % av C-vitaminet bevaras när du lagar mat med ånga¹, tack vare den skonsamma tillagningen. Med ångugnen kan maten tillagas varsamt, så att vitaminer, mineraler och naturliga smaker bevaras i råvaran. Resultatet? Näringsrika, smakfulla rätter med förbättrad textur.

Smart matlagning. Mindre energi.

Våra kombiugnar är våra mest energieffektiva modeller. En ugn med ångfunktion möjliggör matlagning vid låga temperaturer och sparar upp till 20%² energi. Utrustad med ångrengöringsfunktion, som förbrukar upp till 95%³ mindre energi än pyrolytisk rengöring.

Matt Black Design

En kollektion som kombinerar praktisk funktionalitet med sofistikerad design. Med flera produkter tillgängliga inom Matt Black-familjen kan du skapa enhetliga stilintryck som går hand i hand med de senaste tekniska innovationerna inom kök och matlagning.

Hitta rätt ångugn för ditt kök

Valet mellan en traditionell varmluftsugn och en ugn med ångfunktion handlar om hur du vill laga mat. I vår guide hjälper vi dig att hitta rätt ugn för dina behov, din stil och dina kulinariska ambitioner.

Vanliga frågor om ångugnar

  • En ångugn bevarar smak, näring och saftighet i maten. Den ger jämn tillagning, krispig yta med ånga och passar både vardagsmat och finare rätter.

  • Ångugnen tillför ånga under tillagningen, beroende på modell tillsätts vattnet antingen i en uttagbar behållare eller i botten av ugnen. Ångan cirkulerar och tillagar maten skonsamt och jämnt. Många ångugnar har olika ångnivåer som du kan anpassa efter maträtt, och möjligheten att kombinera ånga med varmluft för ännu mer precision i matlagningen.

  • En kombiugn, även kallad ångugn, är en ugn som har ångfunktion. Den kombinerar traditionell varmluft och ånga och tillagar maten i en och samma enhet. 

  • Med en ångugn får du alla traditonella ugnsfunktioner så som under- och övervärme, grill och varmluft men skillnaden är att du kan addera ånga. En ångugn är byggd för att tillföra och cirkulera ånga under tillagningen.

    Ångugnar är designade för att hantera fukt och har material och funktioner som tål den höga luftfuktigheten. I en vanlig ugn kan man visserligen tillsätta ånga manuellt, till exempel genom att ställa in en form med vatten när man bakar bröd, men detta kan med tiden kan riskera skador eller orsaka rost.

¹Baserat på externa tester har C-vitamin i rå broccoli jämförts med ångad broccoli. Testet är utfört baserat på askorbinsyra (C-vitamin) i livsmedel med HPLC/UV-synlig metod.​
²Baserat på internt test som jämför laxfilé tillagad med full ånga med traditionell tillagning vid 170 grader.
³Baserat på interna tester, med energiförbrukningen för en SteamPro-ugn (med ångrengöring) i jämförelse med energiförbrukningen för en SteamCrisp-ugn (med pyrolytisk självrengöring).