
Utforska vårt sortiment av ångugnar och kombiugnar – där innovativ teknik möter sömlös design. Ta matlagningen till nästa nivå med ånga. Bevara smak, saftighet och näring när traditionella ugnsfunktioner kombineras med ångteknik för enklare och mer inspirerande matlagning.

Ångugnar för precision. Smak i världsklass.
Våra ångugnar är perfekta för bakning, grillning och klassisk ugnsstekning men öppnar också dörren till helt nya kulinariska möjligheter. Med avancerad ångteknik förhöjs smakerna, näringen bevaras och du får full kontroll – för perfekta resultat, varje gång. Laga måltider som ett proffs, med precision i varje steg.

Ånga som gör skillnad.

Näring i fokus. Smak i varje tugga.

Smart matlagning. Mindre energi.
Hitta rätt ångugn för ditt kök
Valet mellan en traditionell varmluftsugn och en ugn med ångfunktion handlar om hur du vill laga mat. I vår guide hjälper vi dig att hitta rätt ugn för dina behov, din stil och dina kulinariska ambitioner.
Vanliga frågor om ångugnar
En ångugn bevarar smak, näring och saftighet i maten. Den ger jämn tillagning, krispig yta med ånga och passar både vardagsmat och finare rätter.
Ångugnen tillför ånga under tillagningen, beroende på modell tillsätts vattnet antingen i en uttagbar behållare eller i botten av ugnen. Ångan cirkulerar och tillagar maten skonsamt och jämnt. Många ångugnar har olika ångnivåer som du kan anpassa efter maträtt, och möjligheten att kombinera ånga med varmluft för ännu mer precision i matlagningen.
En kombiugn, även kallad ångugn, är en ugn som har ångfunktion. Den kombinerar traditionell varmluft och ånga och tillagar maten i en och samma enhet.
Med en ångugn får du alla traditonella ugnsfunktioner så som under- och övervärme, grill och varmluft men skillnaden är att du kan addera ånga. En ångugn är byggd för att tillföra och cirkulera ånga under tillagningen.
Ångugnar är designade för att hantera fukt och har material och funktioner som tål den höga luftfuktigheten. I en vanlig ugn kan man visserligen tillsätta ånga manuellt, till exempel genom att ställa in en form med vatten när man bakar bröd, men detta kan med tiden kan riskera skador eller orsaka rost.
¹Baserat på externa tester har C-vitamin i rå broccoli jämförts med ångad broccoli. Testet är utfört baserat på askorbinsyra (C-vitamin) i livsmedel med HPLC/UV-synlig metod.
²Baserat på internt test som jämför laxfilé tillagad med full ånga med traditionell tillagning vid 170 grader.
³Baserat på interna tester, med energiförbrukningen för en SteamPro-ugn (med ångrengöring) i jämförelse med energiförbrukningen för en SteamCrisp-ugn (med pyrolytisk självrengöring).