Köpguide

Hitta den bästa spisen för ditt kök

En AEG-spis i ett kök

Utrymme

Ha några grundläggande faktorer i åtanke inför ditt köp, såsom önskvärt utförande och tillgängligt utrymme. 

50-60 cm bred – Fristående spisar möjliggör valet att kombinera olika typer av hällar och ugnar, vilket ger stor flexibilitet.

Tips: Innan du gör ditt slutgiltiga val av spis, rekommenderar vi att du läser vår köpguide för spishällar och ugnar.

En inzoomad spis

Energiförbrukning

Få ner dina energikostnader samtidigt som du värnar om planeten. En produkts energiklassificering är märkt på en skala från A+++ (mest energieffektiv) till G (minst energieffektiv). Välj en spis med en bra energiklass, t.ex. A eller högre.

Inzoomad spishäll

Städning

Visst vill du spara tid på rengöring och undvika kemikalier?

Självrengörande ugn - en spis med pyrolysugn är anpassad att klara höga temperaturer då den värms upp till närmare 500 grader. Rengöringsprogrammet omvandlar fett och smuts och matrester till en fin aska som du enkelt kan torka bort med en fuktigt trasa.

Katalytisk beklädnad - en spis med katalysugn har absorberande paneler som absorberar fett och smuts. Det fungerar som bäst om temperaturen är ca 200 grader och man kör programmet minst en timma.

 

Vilken spis?

Med induktion är värmen omedelbar, så kärlet värms upp snabbt på spisen. Med hjälp av en touchkontroll svarar hällen snabbt och exakt och ger dig den värme som matlagningen kräver för perfekta resultat.

HighLight är en oslagbar keramisk häll som värmer upp dina pannor och håller värmen stabil under hela matlagningsprocessen.

Addera ånga

Några ugnar i vårt sortiment tillför ånga till din ugnsbakning med hjälp av SteamBake. Kombinationen av värme och ånga levererar krispighet och en gyllene yta samtidigt som din mat bevarar sin saftighet och fräschör.

Att gång efter gång uppnå jämna resultat kräver en kontrollerad värme och att den är fördelad konsekvent i din ugn. Med ånga kan du förvänta dig perfekta resultat.

Tips! AirFry-plåten från AEG fungerar till utvalda spismodeller och levererar perfekta och krispiga grönsaker eller pommes med mindre olja. Läs mer här

En spis från AEG

Upptäck våra spisar

Oavsett om du gillar att laga påkostade middagar eller vardagliga måltider så har AEG en spis som passar dig.

Upptäck vårt sortiment av spisar