Upptäck

Köksfläktar

Mat som lagas på en AEG-induktionshäll medan en AEG-köksfläkt suger ut ånga och matos

Subtilt eller djärvt? Du väljer själv.

Alla våra köksfläktar vädrar snabbt ut ånga och matos från köket. I vårt sortiment kan du välja en köksfläkt som kompletterar din smak perfekt. Gör ett statement med en fläkt i dekorutförande som vår Skylight-fläkt eller låt en stilren modell diskret smälta in i köket.

Temperaturmätare

Skapa den perfekta atmosfären

Krydda. Smaka av. Finjustera. Njut. Matlagning handlar så mycket om njutning. Med SilentTech skapar du den perfekta matlagningsatmosfären – ett tystare sätt att laga mat. LED-belysning ger din arbetsplats en varm lyster, medan Breeze-funktionen diskret rensar luften när du är klar för en fräschare och mer njutbar atmosfär.

Ett fräschare kök, som genom magi

Medan du är upptagen vid spisen arbetar våra handsfree-köksfläktar automatiskt och håller köket rent och fräscht. Hob2Hood-funktionen svarar på fräsandet och kör i gång utsugsfläkten automatiskt och justerar den efter hur mycket som lagas på spisen. Den kraftfulla motorn eliminerar ångor och os så fort de uppstår.

En gryta med skaldjur på spisen

Resultat du kan lita på

Njut av ren och fräsch luft så snart du är klar med maten tack vare våra köksfläktar med hög prestanda. Smart filtrering innebär att fett inte lagras i mekanismen, vilket underlättar rengöringen och matoset filtreras bort utan besvär. 

Elegant, infälld montering som passar alla kök

Minimalt underhåll tack vare den plana ytan som är lätt att göra ren

Exakt justering av utsuget med hjälp av den eleganta fjärrkontrollen

Energimärkning A/A+ för enastående energieffektivitet

Laga mat utan att bli störd med denna kraftfulla, men samtidigt tystgående borstfria motor

LED-dimmer för tydlig belysning över hela spisen och alla grytor och kastruller

Hob2Hood justerar utsuget automatiskt efter matlagningen

Enastående utsug, även i stora kök

Längre hållbarhet tack vare fettfiltret i rostfritt stål 

Ånga från kastrull
Marknadens bredaste sortiment

Med ett brett sortiment att välja bland hittar du enkelt den Hob2Hood-kombination som passar dig bäst.

En elegant AEG-köksfläkt

Ditt kök. Din stil.

AEGs eleganta Hob2Hood-kombinationer suger effektivt ut all matos. Vi har marknadens största sortiment av uppkopplade spishällar och köksfläktar, så att du enkelt kan hitta det par som bäst kombinerar form och funktion för just ditt kök. Det kommer inte bara att kännas och se elegant ut, utan också dofta fräscht.

AEG-köksfläkt med filter

Viktigt med filter

Det är viktigt att underhålla köksfläktens filter regelbundet för att se till att luften i köket alltid är fräsch. Fettfilter fångar upp matpartiklar så att luft, tak, golv, väggar och bänkytor förblir rena, medan kolfilter fångar upp odörer. Vissa fläktar har permanenta filter som kan rengöras och återanvändas, medan andra har engångsfilter. Oavsett vilken köksfläkt du väljer är det viktigt att rengöra och byta filtret regelbundet.