Upptäck

Induktionshällar

En sked med smör som ligger på en sval spishäll intill en kastrull med kokande tomatsås

Svalare yta, säkrare kök

Vår intelligenta induktionsteknologi hettar upp kastrullen och maten i den, men inget annat. Ytan runt om värms inte upp, så inget kommer att bränna fast. Samtidigt gör den eleganta, plana ytan också att det inte finns någonstans för smutsen att ta vägen. Ytan värms inte heller upp förrän man ställer kastrullen just där, så att du undviker olyckor.

Choklad som smälter i en kastrull på en AEG-induktionshäll

Exakt värme, enastående resultat

AEG:s induktionshällar gör det lätt att få till exakta, proffsiga resultat tack vare ett praktiskt reglage som du använder för blixtsnabba justeringar av värmen. Exempelvis när du bryner lax för att få exakt rätt krispighet i stekytan eller när du smälter choklad.

Bildjämförelse som visar hur en induktionshäll från AEG värms upp snabbare och poppar popcorn snabbare än andra spishällar

Snabbare än alla andra spishällar

Induktionshällar värms upp snabbare än andra spishällar, vilket innebär att det går fortare att laga mat. Våra induktionshällar har känsliga touch-kontroller som tar dig från kallt till varmt och tillbaka på ett ögonblick. Du behöver med andra ord aldrig vara orolig för att du ska bränna vid dina gourmetrecept!

AEG ECOLINE

Vår induktionshäll i Sense-sortimentet använder bara den energi som behövs när du lagar mat.

Upptäck AEG EcoLine spishällar

 AEG MaxiSense Pure-induktionshällen
Enkel att rengöra

MaxiSense® Pure-hällens släta, eleganta yta gör att rengöringen går som en dans

Den eleganta MaxiSense® Pure-hällen

Snygg och elegant yta

Vad sägs om en elegant, strömlinjeformad skönhet i ditt kök? MaxiSense® Pure är helt plan mot bänkskivan och ligger i vila tills din beröring ger den liv. Spishällens moderna, röda LED-kontroller och kokzoner syns bara när du vill se dem. Du får ett kök som alltid har en elegant och subtil finish!

Kastruller av olika storlek vid olika inställda temperaturer

Alternativ för varje tillfälle

Du kan laga maten på ditt sätt, för allt från middagar till after work-träffar. Den här hällen passar alla dina köksredskap perfekt och ger enastående resultat med jämn och enhetlig värme. Med Flex Bridge®-funktionen kan du justera matlagningsytan och koppla ihop upp till fyra kokzoner för att smidigt använda stora grytor eller laga flera rätter samtidigt.

En person upptäcker My AEG-appen i sitt AEG-kök

Läckra recept ett klick bort

Briljera med dina kunskaper i ånga och sous vide med hjälp av My AEG-appen. Utforska hundratals recept och hitta tips för köket och för din kosthållning, samt råd om ingredienser och allergener. Låt vår matlagningskalkylator välja ugnsinställningar åt dig medan du kan anteckna i recepten, eller dela dina favoritrecept på sociala medier.

Fler fördelar med induktion

 • En kastrull med kokande vatten på en AEG-induktionshäll
  1
  Snabbare uppvärmning

  Koka vatten snabbare med hjälp av PowerBoost-knappen. Perfekt för alla uppgifter som kräver snabb tillagning som att bryna kött.

 • Kvinna som använder kontrollpanelen på MaxiSense Combi-induktionshällen
  2
  Pausa din matlagning

  Nu behöver du inte längre vara orolig för att oväntade avbrott ska förstöra maten du lagar. Det är bara att trycka på ”Stop + Go” för att pausa värmen och sedan trycka på knappen igen när du är redo att återuppta matlagningen.

 • En spishäll som kommunicerar trådlöst med en köksfläkt med hjälp av AEG:s hob2hood
  3
  En helautomatisk köksfläkt

  Hob2Hood reglerar automatiskt köksfläkten efter vad du har på spisen.

Diagram som visar temperaturförändringen i en fräsande stekpanna med kött och grönsaker när den förs över PowerSlide

Direkt från kokning till varmhållning

Få ut mer smak av varje maträtt med PowerSlide-funktionens exakta värmereglering. Du kokar, sjuder och håller maten varmen – det är bara att flytta kastrullen från en zon till en annan. Det finns flera olika förinställda värmenivåer att välja mellan och du kan även skapa dina egna så att du kan reglera värmen med gradprecision för enastående resultat varje gång. Precis som en proffskock!

Laga mat utan att bli störd

Perfekta måltider kräver 100 procents fokus och med denna toppmoderna spishäll som även styr köksfläkten har du ett störningsmoment mindre i köket. Fläkten slås på trådlöst och hastigheten regleras automatiskt beroende på vad som står på spisen. Hastigheten höjs när det kokar och sänks när det sjuder. Du kan dessutom enkelt själv styra utsuget från spishällens display.

Moderna grytor, kastruller och stekpannor i olika storlekar

Fungerar mina kastruller med induktion?

De flesta moderna kastruller lämpar sig för induktion. Rostfritt stål, gjutjärn och emaljgrytor går alla utmärkt att använda. Om du är osäker på om dina grytor och kastruller går att använda på induktionshällar kan du testa dem med en magnet. Om den fastnar i botten på kastrullen kommer den att fungera på en induktionshäll.