Induktionshäll med inbyggd fläkt

Induktionshäll med inbyggd fläkt

Att tänka på före köp

För att du ska kunna göra ett välinformerat och självsäkert val av en spishäll med fläkt har vi sammanställt en lista med andvändbar information. Med vår guide kan du vara säker på att du köper rätt produkt till ditt kök.

Frihet inom köksdesign

Induktionshällar med inbyggd fläkt ger dig friheten att förfina din köksdesign. Nu kan du planera ditt kök precis som du drömmer om, utan att behöva överväga placeringen av en köksfläkt. Installera din häll med inbyggd fläkt på en fristående köksö eller en halvö så att du enkelt kan umgås med dina middagsgäster, eller installera den framför ett fönster så att du kan njuta av utsikten över trädgården. Om du behöver spara utrymme, installera den framför en vägg och använd överskåpet för förvaring. Möjligheterna är oändliga.

Utrymmet under hällen

Under en spishäll med inbyggd fläkt kan du montera en låda med fullt djup, vilket innebär utökat utrymme för dina skrymmande köksredskap, kastruller och stekpannor. En spishäll med fläkt kan installeras i bänkskivor som är minst 4mm.

Installerat och klart

En induktionshäll med inbyggd fläkt från AEG är enkel och snabb att installera. Vi erbjuder till och med en lösning utan rör vid installation av en häll i recirkulationsläge. Det betyder att inga rördragningar syns och luften cirkulerar i underskåpet. Tack vare vårt innovativa filtreringssystem fångas fukten upp, vilket innebär att det inte finns någon risk för kondens som kan skada dina möbler.

Vad betyder installation med frånluft eller återcirkulation?

När du installerar en häll med återcirkulationsläge cirkulerar luften i underskåpet. En häll med frånluftsystem behöver istället ett hål i väggen så att den filtrerade luften kan komma ut.

 • Fördelar med återcirkulation

  Minimal energiförlust på grund av utsläpp av varm inomhusluft genom fläkten under lång tid

  Inget rörsystem

  Inget ytterligare konstruktionsarbete krävs. (Inget behov av att bryta igenom väggarna.)

  • Ett 2-i-1 kolfilter med lång livslängd hjälper till att hålla köksluften fräsch.

  • Det borttagbara filtret kan enkelt rengöras i diskmaskinen och regenereras i ugnen för en lång livslängd.

  • En mer hållbar lösning då mindre luft går ut i omgivningen.

 • Fördelar med frånluft

  Högt luftflöde

  Hög effektivitet vid låg inställning

  Ingen extra kostnad för aktiva kolfilter

2-i-1-filter för återcirkulationsläge

2-i-1-filtret kombinerar både ett fett- och kolfilter som tar bort lukt och fett. Om hällen är installerad i återcirkulations-läge behövs ett sådant filter.

Fettfilter för frånlufts-läge

Fettfiltret hjälper till att ta bort fett från köksluften. Det använts när hällen är installerad i frånlufts-läge.

Rengöring av 2-i-1-filter

Normal rengöring

Rengör ditt 2-i-1 Long Life-kolfilter när smutsen syns tydligt. Detta blir - beroende på vilken slags mat du lagar - ungefär var 10:e till 20:e timme. Om du lagar mat med mycket olja eller fett, behöver du rengöra filtret oftare. Rengör för hand i varmt vatten med en borste eller en mjuk svamp utan rengöringsmedel. Du kan också rengöra filtret i din diskmaskin vid en temperatur på 65-70°C, i ett program som är längre än 90min, utan diskmedel eller annan disk. Filtret måste sedan torkas innan det sätts tillbaka i din produkt. Torka i ugnen i 20-30 min vid 70°C. Ugnsdrift med icke ventilerad funktion (statisk).

 

Regenerera kolfiltret för lång livslängd

Hällen påminner dig med jämna mellanrum om att regenerera filtret. Efter 100 timmars användning börjar filterindikatorn # att blinka för att signalera att det är dags att regenerera filtret. 1. Rengör ditt 2-i-1 Long Life-kolfilter enligt beskrivningen ovan (normal rengöring) för att ta bort smuts och fett. Eller så ställer du filtret i din diskmaskin vid en temperatur på 65-70°C, i ett program som är längre än 90min, utan diskmedel och annan disk. 2. Regenera dem sedan i ugnen med icke ventilerad funktion vid 100°C. Sätt efteråt tillbaka filtret i din produkt. Det maximala antalet regenereringscykler är 7 gånger. Efter det måste filtret bytas ut.

Rengöring av fettfilter

Ett fettfilter kan sköljas med varmt vatten och diskmedel eller placeras i diskmaskinen med diskmedel. Det kan rengöras hur många gånger du vill utan att behöva bytas ut.

Köpa filter

Notera att filtertypen varierar beroende på vilken häll du väljer. Besök vår shop och sök på produkt/modelID för att hitta rätt delar och tillbehör.

 • Hällen Bridge
  Bridge icon
  Bridge

  Slå ihop två zoner på hällen med Bridge och få en stor kokzon där du får plats med större kastruller och pannor.

 • Storkok på hällen Double bridge
  Double bridge icon
  Double bridge

  Med Bridge kan du slå ihop två zoner på hällen och få en stor kokzon. DoubleBridge-funktionen går att använda på båda sidorna av hällen.

 • Gryta tillagas på hällen Flexibridge
  Flexibridge icon
  Flexibridge®

  Flexibridge® låter dig anpassa hällens yta genom att kombinera upp till fyra zoner. Laga mat med flera grytor och kastruller i olika storlekar för ultimat flexibilitet.

 • Tillagar mat på hällen med Double FlexiBridge®
  Double flexibridge icon
  Double FlexiBridge®

  Anpassa hällens yta och kombinera upp till fyra olika zoner med Flexibridge®. Laga mat med flera grytor och kastruller i olika storlekar för ultimat flexibilitet. Med Double FlexiBridge® har du tillgång till denna funktion på båda sidorna av hällen.

 • Breeze-funktionen är på i ett kök
  Breeze hob icon
  Breeze

  När matlagningen är klar vill du kunna njuta av din måltid. Breeze-funktionen rensar köksluften med en låg ljudnivå utan att störa atmosfären runt dig och dina middagsgäster.

 • Mat tillagas på hällen med Hob2hood®
  Hob2hood icon
  Hob2hood®

  Med Hob2hood®-tekniken kommunicerar hällen med din köksfläkt. Vrider du upp eller ner temperaturen på hällen så kommer att fläkten anpassa sig efter det.

Ansluten till wi-fi

Ansluten till wi-fi

Anslut din häll till My AEG Kitchen-appen och få ut det mesta av din produkt. Via appen kan du styra din häll och du kan läsa våra användbara guider som lär dig hur du använder produktens alla funktioner. Appen kan till och med skicka dig ett meddelande när det är dags att byta filter.

Redo att göra ett köp?
Eller fortsätt att utforska våra hällar