Pacific Perception, CAESARSALLAD

Pacific Perception, CAESARSALLAD

Pacific Perception CAESARSALLAD
av Catalina Vélez

INGREDIENSER

6 PORTIONER
1,5 dl achiote-olja, 1 fryst limpa majsbröd, havssalt, 2 tsk färsk korianderblad

DRESSING
1,5 dl riven paipaost (eller grana padano), 2 msk rostad vitlök, 2 msk grobladsvinäger (eller äppelcidervinäger), 1 msk dijonsenap, 30 g rökt toyofisk (eller 3 bitar sardeller), 1 äggula, 4 msk saft av citron, 4 msk saft av apelsin, 1,5 dl olivolja

SALLAD
3 hjärtan från romansallad, havssalt, 18 mycket tunna skivor paipaost

Gör så här


Krutonger:

Skär brödet i mycket tunna skivor.

Värm oljan tills den blir het, men låt den inte ryka. Lägg i brödskivorna och stek dem på båda sidor. Strö på salt och koriander och ta sedan upp dem och lägg dem på hushållspapper.

Dressing:
Blanda ost, rostad vitlök, vinäger, senap, toyofisk (eller sardeller) och äggula, vispa tills allt är väl blandat och har blivit en slät massa. Tillsätt saften från citron och apelsin och vispa tills allt har blandats. Tillsätt oljan i en jämn stråle tills dressingen har tjocknat. Krydda vid behov.

Ta loss salladsbladen och lägg dem på en tallrik, ringla dressingen över salladsbladen, lägg dit en brödskiva och avsluta med att hyvla över paipaost.


Catalina Vélez

En av världens mest inflytelserika latinamerikanska kockar. Hon har fått sin utbildning både i Paris och Atlanta men bestämde sig för att återvända till Colombia för att återupptäcka lokala mattraditioner och söka gammal kunskap. Efter att ha grävt djupt i traditionell colombiansk matkultur, upptäckte hon att ånga var den viktigaste komponenten. Hon äger och driver en mycket populär restaurang i Cali som heter Kiva.

  • Caesarsallad på rester

    av Culinary Misfits

  • Caesarsallad med lufttorkat kött

    av Ludwig Maurer

  • En smakrik sallad

    av Mark Schatzker