Youreko - Räkna ut din energibesparing
Youreko - Räkna ut din energibesparing

Vad är Youreko?

Youreko är ett verktyg som visar möjliga energibesparingar och fördelarna med att köpa en energieffektiv produkt. Vi har valt en leverantör som kan erbjuda samma lösning på både tillverkarens och butikernas hemsidor där begreppet energieffektivitet omvandlas till ekonomiska besparingar. Med verktyget går det också att jämföra livstidsenergikostnaden för liknande produkter. Detta beräknas i realtid för varje produktmodell, vilket visar de besparingar som skulle uppnås under produktens livslängd.

Du kan använda verktyget på följande produkter: Diskmaskiner, frysar, kyl och frysar, kylar, torktumlare, tvättmaskiner, tvätt och torkmaskiner. Verktyget hjälper dig att hitta produkten som garanterar de största besparingarna gällande energikostnader. Nedan presenterar vi tre viktiga insikter.

Energibesparingar

Med verktyget kan du se hur mycket en produkt sparar i energikostnader jämfört med den minst effektiva jämförbara modellen på marknaden.

Betyg

Varje produkt klassificeras med en brons-, silver- eller guldmedalj baserat på deras energibesparingar.

Rekommendationer

Rekommendationer ges baserat på energibesparingar som har en tydlig ekonomisk fördel. Till exempel kan en alternativ produkt vara 200 kronor dyrare men kostar 1700 kronor mindre att använda, vilket ger dig 1500 kronor mer i fickan.

Vanliga frågor

Hur ofta laddas produkter från marknaden?

Produkterna laddas dagligen och nya produkter läggs vanligtvis till efter 1-2 dagar i databasen.

Hur kan jag se en produkts faktiska energikostnader?

När verktyget öppnas för första gången ser du utbudet av energibesparingar under produktens livslängd. Om du vill se energikostnaderna kan du enkelt trycka på knappen "Visa energikostnader".

Varför används den minst effektiva produkten i jämförelsen?

Det är av två skäl som vi använder den minst effektiva produkten. Först och främst är de billigaste produkterna i allmänhet de minst effektiva. Eftersom många av oss tenderar att köpa en billig produkt för att spara pengar, representerar detta ett bra riktmärke för jämförelse.

För det andra är ett av de bästa sätten att förstå hur energieffektiv en produkt är jämfört med andra att se var den sitter i sortimentet för alla produkter på marknaden. Genom att jämföra med den minst effektiva modellen kan du se hur brett utbudet av energikostnader är för olika produkter och var en viss produkt sitter i sortimentet.

Hur beräknas energibesparingen?

Energikostnad för den minst effektiva modellen - energikostnad för den valda modellen.

Kontakta oss om du har fler frågor eller funderingar

Har du ytterligare frågor eller funderingar? Vi är här för att supporta dig på bästa sätt. Välkommen att kontakta oss.