Limemousse med halloncoulis

Limemousse med halloncoulis

Halloncoulisen skär igenom den söta limemousse och skapar en perfekt balanserad efterrätt.

Ingredienser

Limemousse 1 vaniljstång, 800ml mjölk, 1 lime, 2 ägg, 6 äggulor, 150g socker

Halloncoulis 400g frysta hallon, 100g florsocker, 1 msk limejuice

Så gör du


8 portioner

1 Smörj 8 suffléskålar och kyl ner dem. 

2 Skär vaniljstången itu på längden och skrapa bort fröna. Koka upp vaniljstången och fröna i mjölk. Låt puttra i 10 minuter, ta sedan ut vaniljstången. 

3 Riv limeskal och pressa limen på juice. 

4 Blanda äggen, äggulor, socker, rivet limeskal och limejuice i en skål, rör sedan ner den varma mjölken i blandningen. Häll jämn ner i alla skålar.

5 Tillaga moussen på hyllnivå 2, på ånginställning 3 på 100°C i 50 minuter, kyl sedan ner i 2-3 timmar.

6 Låt de frysta hallonen smälta lite, blanda sedan tillsammans med florsockret och limejuice. Sila sedan blandningen.

Servera Lossa moussen på kanten av skålarna med en liten kniv och sätt på dem på individuella tallrikar. Garnera med coulis, färska hallon och citronbitar. 

  • Löksoppa på ett nytt sätt

    Ett nytt sätt att laga denna värmande klassiker.

  • Gazpacho med ångkokta tigerräkor

    Den här spanskinspirerade soppan är en perfekt rätt.

  • Ångade vårrullar

    Dessa hälsosamma vårrullar är perfekta som plockmat vid mingel.

  • Moules marinière (vinkokta musslor)

    En maträtt som ser fin ut, är enkel och går snabbt att tillaga – du kan inte välja något bättre än denna franska klassiker.

  • Kammusslor med fänkål

    En imponerande och snabbt tillagad middagsrätt med utsökt smak.

  • Limemousse med halloncoulis

    Halloncoulisen skär igenom den söta limemousse och skapar en perfekt balanserad efterrätt.

  • Päron i rödvin

    Ha i kryddorna, ifall du inte har något emot dem - de ger en härlig värme och ett djup till denna rätt.