Löksoppa på ett nytt sätt

Löksoppa på ett nytt sätt

Ett nytt sätt att laga denna värmande klassiker. 

Ingredienser

400g lök, 500ml kalvbuljong, 1 msk gourmetpaprika, 15 grönpepparkorn, 1 lagerblad, 5 saffrantråd, 1 tsk salt, 1 nypa mald muskotnöt, 1 timjanskvist

Så gör du


4 portioner

1 Skala lökarna, skär dem i halvor och skär 2mm tjocka skivor. Blanda alla ingredienser och vakuumförpacka i en SousVide-påse.

2 Placera påsen på hyllnivå 3, använd 'SousVide'-inställningen och laga i 95°C i 75 minuter. 

Servera i heta skålar och låt en bit rostat bröd flyta på toppen, med lite riven ost. Fransk Comté passar perfekt som ost. 

  • Löksoppa på ett nytt sätt

    Ett nytt sätt att laga denna värmande klassiker.

  • Gazpacho med ångkokta tigerräkor

    Den här spanskinspirerade soppan är en perfekt rätt.

  • Ångade vårrullar

    Dessa hälsosamma vårrullar är perfekta som plockmat vid mingel.

  • Moules marinière (vinkokta musslor)

    En maträtt som ser fin ut, är enkel och går snabbt att tillaga – du kan inte välja något bättre än denna franska klassiker.

  • Kammusslor med fänkål

    En imponerande och snabbt tillagad middagsrätt med utsökt smak.

  • Limemousse med halloncoulis

    Halloncoulisen skär igenom den söta limemousse och skapar en perfekt balanserad efterrätt.

  • Päron i rödvin

    Ha i kryddorna, ifall du inte har något emot dem - de ger en härlig värme och ett djup till denna rätt.