Moules Marinières

Moules Marinières (vinkokta musslor)

En maträtt som ser fin ut, är enkel och går snabbt att tillaga – du kan inte välja något bättre än denna franska klassiker.

Ingredienser

2 små knippen persilja, 1 vitlöksklyfta, 2 schalottenlökar, 2 kg musslor, 2 lagerblad, 1 timjanskvist, salt, 1 nypa mald vitpeppar, 15g smör, 50ml vitt vin, 150ml grädde. 

Så gör du


4 portioner

1 Finhacka persiljan, vitlöken och schalottenlökarna. Tvätta musslorna ordentligt i kallt vatten i två, tre minuter. Släng musslor som förblir öppna eller som flyter på vattnet. Skrubba och skär bort musselskägget med en kniv. 

2 Lägg i musslorna i en ugnsform. Tillsätt vitlök, schalottenlök, lagerblad, timjan och hälften av persiljan, krydda med salt och den malda vitpepparn.

3 Koka upp smör, vitt vin och grädden och häll över musslorna. Laga på hyllnivå 2, på ånginställning 3 på 99°C i 30 minuter eller tills det att alla musslor öppnats.

Servera Strö över den kvarvarande persiljan och servera musslorna i ugnsformen.

  • Löksoppa på ett nytt sätt

    Ett nytt sätt att laga denna värmande klassiker.

  • Gazpacho med ångkokta tigerräkor

    Den här spanskinspirerade soppan är en perfekt rätt.

  • Ångade vårrullar

    Dessa hälsosamma vårrullar är perfekta som plockmat vid mingel.

  • Moules marinière (vinkokta musslor)

    En maträtt som ser fin ut, är enkel och går snabbt att tillaga – du kan inte välja något bättre än denna franska klassiker.

  • Kammusslor med fänkål

    En imponerande och snabbt tillagad middagsrätt med utsökt smak.

  • Limemousse med halloncoulis

    Halloncoulisen skär igenom den söta limemousse och skapar en perfekt balanserad efterrätt.

  • Päron i rödvin

    Ha i kryddorna, ifall du inte har något emot dem - de ger en härlig värme och ett djup till denna rätt.