ÅNGADE VÅRRULLAR

Ångade vårrullar 

Dessa hälsosamma vårrullar är perfekta som plockmat vid mingel.

Ingredienser

250 g kycklingbröst, 1/2 morot, 50 g bambuskott, 1 schalottenlök, 50 g risnudlar , 50 g böngroddar, 1 msk rostad sesamolja, 1/2 tsk Dajong-krydda, 2 tsk majsmjöl, 2 msk sojasås, 2 tsk fisksås, 2 tsk Sambal Oelek, 12 ark rispapper, 2 vispade ägg 

Så gör du


För 6-12 personer

1 Skär kycklingbröstet, moroten, bambusskotten, böngroddarna och schalottenlöken i fina strimlor. Blötlägg risnudlarna och låt dem droppa av. Skär av kärnorna och rötterna på böngroddarna. 

2 Värm upp sesamolja i en stekpanna och stek kycklingstrimlorna på hög värme. Lägg i moroten, bambuskotten, böngroddarna, risnudlarna, Dajong-kryddan och schalottenlöken och stek i ytterligare en minut under omröring. 

3 Blanda majsmjöl med sojasås, fisksås och Sambal Oelek, häll i stekpannan och koka upp under omröring. Sätt stekpannan åt sidan och låt den svalna. Blötlägg rispapper under tiden i en stor skål och låt sedan droppa av. 

4 Sprid ut rispappren på en stor arbetsyta. Lägg två matskedar fyllning på varje papper. Vik in hörnen och rulla ihop dem. Använd de vispade äggen för att försegla kanterna. Smörj en perforerad ugnsform (kommer med ugnen) med olja och placera vårrullarna i den. 

5 Ånga på hyllnivå 2, ånginställning 3 på 99°C i 20 minuter. 

För servering
Placera vårrullarna på tre förvärmda tallrikar och servera med thaibasilikablad och rostade sesamfrön, och ha sojasås och söt chili vid sidan om.