Kammusslor med fänkål

Kammusslor med fänkål

En imponerande och snabbt tillagad middagsrätt med utsökt smak.

Ingredienser

500g kammusslor, utan skal och rom, 1 tsk fänkålsfrön, 1 msk citronolja eller olivolja, 1 citron, Fleur de sel

Så gör du


4 portioner

1 Finmal fänkålsfröna i en mortel. Tvätta citronen och riv citronskalet.

2 Blanda fröna, det rivna citronskalet med olja och vakuumförpacka detta tillsammans med musslorna i en SousVide-påse. Se till att musslorna ligger jämnt bredvid varandra.

3 Sätt påsen på hyllnivå 3 i ugnen, använd ‘SousVide’-inställningen och tillaga på 60°C i 10 minuter.

Servera
Pressa citronen på juice och häll över de tillagade musslorna, tillsammans med lite fleur de sel.

  • Löksoppa på ett nytt sätt

    Ett nytt sätt att laga denna värmande klassiker.

  • Gazpacho med ångkokta tigerräkor

    Den här spanskinspirerade soppan är en perfekt rätt.

  • Ångade vårrullar

    Dessa hälsosamma vårrullar är perfekta som plockmat vid mingel.

  • Moules marinière (vinkokta musslor)

    En maträtt som ser fin ut, är enkel och går snabbt att tillaga – du kan inte välja något bättre än denna franska klassiker.

  • Kammusslor med fänkål

    En imponerande och snabbt tillagad middagsrätt med utsökt smak.

  • Limemousse med halloncoulis

    Halloncoulisen skär igenom den söta limemousse och skapar en perfekt balanserad efterrätt.

  • Päron i rödvin

    Ha i kryddorna, ifall du inte har något emot dem - de ger en härlig värme och ett djup till denna rätt.