#fashionwash

Se filmen

Se filmen - Det ultimata testet!

Vi ville bevisa att våra maskiner kan tvätta det mest otvättbara. Därför gick också Whyred med på att maskintvätta och torktumla utvalda visningsplagg. Bara några timmar innan modevisningen. Klicka på bilden för att se filmen.

Kvinna häpnar vid tanken om att tvätta Whyreds plagg innan modevisningen.

Tvätta det mest otvättbara

När vi beslöt oss för att testa produkternas kapacitet höll en hel bransch andan, och timmarna mellan tvätt, tork och modevisningen verkade aldrig ta slut. Frågorna var många och nervositeten väldigt påtaglig. Skulle kläderna ha krympt, färgerna bleknat, eller rent av skulle tyget förlorat sin spänst…?

Kvinna tittar på man.
Kvinna står med ett av Whyreds plagg, ler.

Bry dig mer om dina kläder

Utmaningen är en del i AEG Care Label Project, som handlar om att bry sig mer om kläderna och miljön. Våra nya moderna tvättmaskiner och torktumlare tar hand om dina kläder på bästa och mest skonsamma sätt. Och vårt mål är att både klädbranschen, designers och konsumenter ska se klädvård ur ett mer hållbart perspektiv. 

"This is the craziest I've ever heard. I LOVE it!"

Roland Hjort

Chefsdesigner och grundare, Whyred

Närbild av lapp på ett Whyred-plagg.

Hållbarhet i alla led

Whyred, ett av Nordens mest populära klädmärken har en lång historia av att arbeta med hållbarhet, både i design och materialval. För Roland Hjort, chefsdesigner och grundare, var testet ett sätt att kunna bevisa att rena material av hög kvalitet ska inte behöva stå tillbaka på grund av hur man kan eller inte kan tvätta sina plagg. Och för Whyred var det också viktigt att kunna påvisa att man kan få längre livslängd på kläderna om de rengörs på rätt sätt, i sin egen tvättmaskin. 

Svart-vit bild av människor som klär på en man med Whyred plagg inför fotografering.
Roland Hjort

Roland Hjort

Roland Hjort, chefsdesigner på WHYRED, etablerade i slutet av 90-talet det svenska designvarumärket som idag blivit världskänt för sina karaktäristiska modeplagg. Med stor passion skapar Roland Hjort mode i diskret design och älskar att arbeta med rena och naturliga material så som silke, kashmir och ull. För Roland Hjort var testet med AEG ett sätt att kunna bevisa att rena material av hög kvalitet inte ska behöva stå tillbaka på grund av hur man kan eller inte kan tvätta sina plagg.

Modell går på catwalk iklädd Whyred-kläder.
Whyred plagg i en tvättmaskin från AEG

Tvätta och torka ylle, siden och Gore-tex®

”På 40 grader eko” kanske är det vanligaste svaret om vi frågar människor hur de tvättar sina plagg idag. Att tvätta eller torka ylle, siden eller Gore-tex® i maskin är för de flesta helt otänkbart. Men med AEGs nya produkter kan du tvätta och torktumla de flesta material trots rekommendation om kemtvätt eller handtvätt. 

AEG tvättmaskin 8000

Tvättmaskinen som ångar dina skjortor, tvättar din yllerock och ser till att dina sidenplagg behåller spänst, färg och fibrer. Tack vare ÖKOMix-teknologin kan vi garantera verklig rengöring på djupet, även vid låga temperaturer och korta tvättprogram. 

AEG torktumlare 8000-serien

AEG torktumlare 8000

Torktumlaren som torkar din yllekappa utan att den varken krymper eller slits. Och ser till att dina skjortor blir mindre skrynkliga än om du hängtorkar dem. AbsoluteCare®-systemet skräddarsyr programmen så att rörelsen och temperaturen passar ditt plagg exakt.

Tvättråd för ylle, siden och bomull

De vanligaste misstagen vi gör när vi tvättar

Många av de tvättråd vi slentrianmässigt litar på är förlegade. Ofta kan dessa tips förkorta klädernas livslängd. Här är 5 tips till en smartare tvätt.

Kläder på klädhängare.